Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is benieuwd naar ontvangst door Utrechtpubliek

We hoeven hier niet uit te leggen dat de verhoudingen tussen FC Utrecht en Ajax nogal gevoelig zijn. We hoeven ook niet meer uit te leggen dat de overstap van Erik ten Hag in de categorie ‘pikant’ valt. De trainer is benieuwd naar de ontvangst in de Galgenwaard.

26 januari 2018 - 13:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesbf3e5dc073de12351a4d666727f3b855_normal
Ten Hag bezorgde het Utrechtpubliek diverse hoogtepunten. © Pro Shots

Soms moeten de dingen zo zijn en het komt nu zo uit dat Ten Hag zijn tweede wedstrijd van Ajax coacht in het stadion waar hij de afgelopen 2,5 jaar de dug-out bevolkte. Het is ook nog eens een wedstrijd waar Ajax vaak maar weinig punten aan overhoudt.

Wat zal in Utrecht de overhand hebben als Ten Hag zich meldt: de gevoelige transfer of waardering voor de resultaten? “Laat ik het zo zeggen: ik heb ervaren hoe geweldig het publiek van Utrecht is, de wisselwerking tussen fans en de ploeg was erg positief,” aldus de trainer tijdens zijn persgesprek.

“Het is voor de tegenstander erg moeilijk om in de Galgenwaard te winnen, het is zelfs lastig om punten te pakken. Als ik zie hoe Feyenoorder Robin van Persie eerder deze week werd ontvangen, dat zegt veel over het Utrechtpubliek.”

Maar welke ontvangst is er weggelegd voor Ten Hag? “Toen ik binnenkwam, stond Utrecht in het rechterrijtje en stond er een selectie met een economische waarde van nul. We werden een keer vierde, vijfde en speelden een bekerfinale.”

“Er staat een heel goede basis, er zit structuur in het elftal. De selectie is geld waard en leverde al heel wat op. Kortom, zo is de situatie,” concludeert Ten Hag. “Als dat niet wordt gewaardeerd, zal ik het moeten accepteren.”

Wat in het nadeel werkt van Ten Hag is dat hij het al tijden met Marc Overmars eens was om trainer van Ajax te worden, terwijl hij op supportersavonden opmerkte dat hij als trainer met Utrecht middenin een proces zat. Een proces dat dus bijna ten einde was...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >