Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: 'FC Utrecht zal vol in gevechtsmodus staan'

Erik ten Hag kan zondag veel handjes schudden en treft vermoedelijk veel mensen met wie hij kort geleden nog nauw samenwerkte. De trainer keert in zijn tweede wedstrijd als Ajaxcoach alweer terug in Stadion Galgenwaard.

25 januari 2018 - 10:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesaf76d71e3e65dfb8799e3bb8fa3abd3c_normal
Met de Ajaxpassie zat het vorig jaar wel goed. Zie Veltman, Klaassen en Viergever. © Pro Shots

De trainer lijkt echter wars van dat soort sentimenten en probeert bij Ajax TV de aandacht te verschuiven naar de voor Ajax traditioneel lastige uitwedstrijd. “We moeten ver weg blijven van dat soort emoties. Het gaat niet om mij. Als Ajax hebben we maar een doelstelling en dat is winnen.”

Of Ten Hag nou wil of niet, het is toch een thema en er blijft tot zondag naar gevraagd worden. Al is het maar omdat de coach als geen ander weet hoe de selectie van FC Utrecht in elkaar steekt.

“Dat klopt. Ze hanteren een speelwijze die ik ken, maar dat is nog geen garantie dat we daar zondag winnen. We moeten goed voorbereid zijn en daar 95 minuten vol gas geven om die wedstrijd naar ons toe te trekken.”

En dat wordt nog lastig zat, zeker als je de erbarmelijke staat van het speelveld in Galgenwaard in ogenschouw neemt. De bal hobbelt de bobbelt alle kanten op en de mat oogt meer als een toendra, dan als een grasveld. Wij houden in dat kader toch een beetje ons hart vast voor zondag.

Los van het veld speelt ook de rivaliteit een rol. Als Ajax op bezoek komt, dan komen er bij de ploeg uit de Domstad vaak onvermoedde krachten vrij. “Voor FC Utrecht is dit de wedstrijd van het jaar,” weet Ten Hag ook. “De rivaliteit is vanuit Utrecht gezien vergelijkbaar met Ajax - Feyenoord. Het is de kleine stad tegen de grote stad, zeg maar.”

“Die gevoelens van rivaliteit leven heel sterk. In Utrecht zullen ze vol in de gevechtsmodus staan. Ze zullen alles, maar dan ook echt alles doen om van Ajax te winnen. We moeten goed kijken hoe we hun zwaktes kunnen uitbuiten en hun sterktes kunnen neutraliseren,” stelt Ten Hag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >