Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: 'De titelrace wordt niet al in januari beslist'

De achterstand van Ajax is niet langer vijf punten, maar opgelopen tot zeven. Dat heeft nogal gevolgen voor de kansen op het kampioenschap. Die zijn door het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Utrecht (0-0) verder geslonken, maar Erik ten Hag houdt hoop.

30 januari 2018 - 09:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesc5845787511d9cf79ab045c39abf7204_normal
Ten Hag wist de code van de kluis, maar kon die in Utrecht niet kraken. © Pro Shots

Ten Hag verspeelde als assistent-trainer van PSV ooit een soortgelijke voorsprong en toen ging Ajax er alsnog met de schaal vandoor, maar de ploeg uit Eindhoven oogt dit seizoen – qua resultaat – een stuk stabieler. Vooral de blessuretijd levert punten op.

PSV had zo’n wedstrijd als tegen Utrecht ongetwijfeld in zijn voordeel beslist, Ajax was en bleef tandeloos en verspeelde twee punten. “Zo’n wedstrijd verwerk je en analyseer je ook, daarna ga je verder. Je zet wat je ziet om naar training en coaching,” aldus Ten Hag bij Ajax TV.

De trainer zegt geen slapeloze nacht te hebben overgehouden aan zijn eerste uitduel als trainer van Ajax. “Er moet ’s nachts geslapen worden, dat ging prima,” vervolgt Ten Hag, die absoluut niet met een witte vlag staat te zwaaien.

“Het is nog een heel lange weg. Titels worden niet gewonnen in januari of februari, maar in april. Dit betekent wel dat we wedstrijden moeten gaan winnen, blijven winnen. We focussen ons op de volgende wedstrijd, dat is de meest belangrijke.”

Het zou ook leuk zijn om te focussen op het besluit van Ten Hag om geen enkele wissel door te voeren, maar dit onderwerp wordt gemeden door het clubkanaal… In algemene zin geeft de trainer wel aan dat hij meningen over Ajax peilt via de media.

“Natuurlijk volg je de commentaren, iedereen heeft recht op zijn mening. Het is niet mogelijk om alles te lezen wat Ajax betreft, maar de belangrijkste commentaren volg ik. Soms lees je goede adviezen, soms ook onzin. Ik zal daar een afweging in maken. Wat ik een goed advies vind en wat onzin is, hou ik voor me.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >