Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag behoudt Ajaxprincipes, maar wil ook vernieuwen

Erik ten Hag en Alfred Schreuder stonden zondag voor het eerst voor een bijna complete spelersgroep. Onder een prima winterzonnetje maakte het duo kennis met de selectie en werd er alvast een keertje lekker getraind.

07 januari 2018 - 17:03
UsershyraDesktopajax_dataimages833ce0693cd415a19c2b094e591e2323_normal
Ten Hag legt uit wat hij van zijn spelers verwacht. © Ajax Images

Op het programma stonden een groot positiespel en een partijvorm. Enkele spelers, waaronder Mateo Cassierra, Luis Orejuela en Amin Younes ontbraken nog op het trainingsveld. Zij sluiten maandag aan als het vliegtuig vertrekt richting Portugal, waar Ajax zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

Na afloop van zijn eerste oefensessie vertelde Ten Hag voor de camera van Fox Sports over de totstandkoming van zijn komst naar Ajax. “De laatste week voor de winterstop werd het concreet. Ga je daar op in of niet? Je begint liever in de zomer, maar deze kans kwam voorbij. Ajax is de meest fascinerende club van Nederland, dus ik besloot erop in te gaan,” aldus de coach die altijd goed contact onderhield met directeur spelersbeleid Marc Overmars.

“Marc en ik kennen elkaar al een tijdje. Hij stelde mij mede aan bij Go Ahead Eagles. Het contact is altijd gebleven, maar nooit over trainersposities bij Ajax”, vervolgt Ten Hag. “Ik hield me er nooit mee bezig, want ik was trainer van FC Utrecht. Dan kijk je niet naar wat er bij andere clubs kan gebeuren.” Het zijn de gebruikelijke teksten die wij dan ook met een kleine glimlach aanhoren.

Gevraagd naar zijn plannen met Ajax vertelt de trainer dat Ajax in eerste instantie een eigen, aanvallende, dominante stijl heeft. “Maar we zullen ook vernieuwen,” licht Ten Hag een tipje van de sluier op. “Innovatief zijn past ook bij Ajax. Ik denk wel dat 4-3-3 heilig is, maar het ligt er wel aan hoe je het uitvoert. Het moet in ieder geval dynamisch zijn, met veel spelers tussen de linies en positiewisselingen.”

Tijdens het trainingskamp speelt Ajax twee oefenwedstrijden. Op zaterdag 13 januari om 13.00 uur is het Deense Lyngby BK de tegenstander. Drie uur later neemt de ploeg van Ten Hag het op tegen het Duitse MSV Duisburg. Beide duels worden live uitgezonden op Ziggo Sport.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >