Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico vindt Ajaxshirt ‘echt mooi, heel mooi’

Nu de inkt onder het contract met Ajax is opgedroogd, krijgen we steeds een stukje meer te weten over Nicolás Tagliafico, de kersverse linksback in Amsterdam.

06 januari 2018 - 09:28
UsershyraDesktopajax_dataimages13aca1d5b94ee6390c75ff2b982603b6_normal
Wij vinden het Ajaxshirt ook heel mooi Nico! © Ajax Images

De verdediger stelt zich bij Ajax TV uitgebreid voor: “Ik ben Tagliafico, maar alleen Nico is ook goed hoor,” vertelt hij voor de draaiende camera. Voor liedjes vanaf de tribune is Nico mogelijk wat makkelijker te gebruiken dan zijn achternaam, denken wij.

Waarom maakt Tagliafico de overstap naar de Arena? “Het is een club met grote historie. Dat heeft mij verleid om hier te komen spelen.” Vervolgens vertelt de Argentijn dat Ajax toch ‘een van de grootste clubs van Nederland is’. De grootste Nico. De grootste.

“Je wilt altijd het beste en daarom koos ik voor Ajax,” vervolgt Tagliafico zijn verhaal. “Gezien de rijke historie denk ik hier titels te kunnen winnen.” Dat is mooi en wat ons betreft staat de verdediger nog dit seizoen met de schaal in handen.

Als de eenmalig international het Ajaxshirt in handen krijgt gedrukt, lijkt hij onder de indruk. “Het is echt mooi. Heel mooi. Als ik ernaar kijk, heb ik heel veel zin om met dit shirt aan te voetballen.”  

Sowieso vindt Tagliafico de rondleiding door de Arena best gaaf. “Ik ben onder de indruk van de spelers die hier allemaal actief waren. Indrukwekkend,” stelt hij, terwijl hij langs portretten loopt van onder andere Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Marc Overmars en Luis Suarez.

“Ik vind het stadion erg mooi. Ik zie het al voor me hoe alle fans ons hier aanmoedigen. Dan moet het nog beter zijn. Ik kan niet wachten op dat moment!”

Dat is goed om te horen, want je kunt gerust stellen dat Tagliafico met Feyenoord-thuis als vuurdoop op 21 januari een leuke start kent.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >