Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico speelt agressief, maar met respect voor de aanvaller

Via het clubkanaal van Ajax reageert de kersverse aankoop van Ajax, Nicolás Tagliafico, op zijn overstap naar Amsterdam.

05 januari 2018 - 19:08
UsershyraDesktopajax_dataimagese8e4522b3f282bc1147f1c2be98f4893_normal
Door de komst van Tagliafico kan het hoofdpijndossier 'linksback' voorlopig dicht. © Ajax Images

Gevraagd naar wat voor type speler Ajax in huis heeft gehaald is hij stellig. “Ik denk dat ik een agressieve speler ben, met respect voor de aanvaller,” vertelt hij bij Ajax TV.

Tagliafico zal het vermoedelijk niet weten, maar de plek waarvoor hij is gehaald is al veel te lang een hoofdpijndossier. Hopelijk kan met de komst van de Argentijn voorlopig een slot op dat dossier.

“Ik geef altijd alles voor de club die ik vertegenwoordig,” gaat de linksback verder. “Met mijn snelheid probeer ik veel via de flank op te komen,” licht de aankoop toe, al haast hij zich wel erbij te vermelden dat een en ander afhankelijk is van de plek waar Ten Hag hem opstelt.

Wij doen de veilige gok dat de trainer hem toch echt links achterin posteert. “Met mijn inzicht op het veld probeer ik mijn stempel te drukken op de tactiek,” sluit Tagliafico af.

Het zal Marc Overmars deugd doen. De directeur spelersbeleid verwacht immers een leidersrol van de Argentijn.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >