Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Handicap

Winnen van Feyenoord is natuurlijk te gek, maar ergens wordt het ook een beetje gênant. De aartsrivaal moeten we nog wel serieus kunnen nemen. Is het niet wat om met een handicapsysteem te gaan werken?

21 januari 2018 - 18:25
UsershyraDesktopajax_dataimages744276c25e5a7b8d34b906ecee32ba85_normal

Toen ik in een ver verleden begon met tennissen, gaf mijn moeder elke game, als ik tegen haar speelde, dertig of veertig punten voorsprong. Zo bleef het voor haar ook leuk. Hoefde ze niet af te zakken naar mijn niveau.

Misschien een idee als we Feyenoord elk potje een doelpunt cadeau geven. Dit dan alleen voor de klassiekerstatistieken. Voor de competitie gelden dan de echte doelpunten. De handicap blijft dan puur een 010/020-dingetje.

Het is een idee waarvan ik ook wel weet dat het helemaal niet nodig is. Al zakt een van de twee af naar het amateurvoetbal, Ajax en Feyenoord zullen met elkaar verbonden blijven. Dat was bij de opkomst al duidelijk. Alle spelers liepen in een t-shirt met een Willem van Hanegem-opdruk.

Hun Cruijff/Swart kan inderdaad niet beter gesteund worden dan in deze wedstrijd. Juist in de Amsterdamse editie. Als een aartsrivaal je het beste wenst, dan weet je dat je echt iets betekent. Sterkte Willem.

Misschien een idee als we Feyenoord elk potje een doelpunt cadeau geven.

Nico Tagliafico weet ook meteen wat deze wedstrijd behelst. Oké, hij speelde bijzonder goed en dat was de laatste tijd, op z’n zachtst gezegd, niet vanzelfsprekend op zijn positie. Maar ik weet zeker dat zijn sterke debuut juist in de klassieker een boost krijgt. Al mocht hij de rest van het seizoen geen bal meer fatsoenlijk meer raken, het stempel is gedrukt. Dit draagt het hele stadion nog wel even mee.

Ik hoop wel dat hij weet aan wie hij het massaal scanderen van zijn voornaam heeft te danken. Mitchell Dijks natuurlijk. Cultheld tegen wil en dank. Aan hem lag het niet dat Ajax nog zo vaak een beroep op hem moest doen. Hij heeft gedaan wat hij kon. De kans is nu aanzienlijk dat we deze linksbackknuffelbeer niet meer in de Arena te zien krijgen. Ik zal hem in ieder geval niet gauw vergeten. Desondanks was ook ik erg opgelucht met het optreden van de Argentijn.

Wie weet lijkt het op het verhaal van de trainerswissel. Aan Marcel Keizer heeft het allemaal niet gelegen. Ook hij deed niet anders dan wat hij kon, toen hij gevraagd werd. Wie weet is Ten Hag ook een soort Nico.

Al is een trainer geen linksback en wordt de klassieker nog altijd gespeeld zonder handicap.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >