Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schwaab denkt dat Ajacieden beetje gek worden van PSV

De eredivisie is amper hervat of de titelkansen van Ajax zijn verder geslonken. En ze waren al niet zo heel groot. Het verschil bedraagt zeven punten met PSV, dat de zeges aaneen blijft rijgen. Daniel Schwaab denkt dat PSV de koppies in Amsterdam gek maakt.

29 januari 2018 - 15:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesa014e09543fff7ef7a8acd0e7f9ce54d_normal
Ajax ligt ook in de titelstrijd min of meer op zijn rug. © Pro Shots

Schwaab riep na een zeldzame nederlaag (3-0) dit seizoen, in de Johan Cruijff Arena, dat scheids Kevin Blom op de hand van Ajax was. Er komen nu zinnigere teksten uit zijn mond. Want ja, we worden inderdaad een beetje gek van PSV.

De Lampenclub zette 17 van zijn 20 duels om in een driepunter, maakte 3 keer het winnende doelpunt in blessuretijd en won 8 keer met slechts een doelpunt verschil. Zonder de Calimero uit te willen hangen, mogen we stellen dat er wat mazzeltjes tussen zitten…

Het spel van PSV wordt omschreven als ‘schijtbakkenvoetbal’ of ‘verveelvoetbal’, maar het leverde tot op heden dus zeven punten meer op dan de aanvallende intenties van Ajax. Bij een verschil van zeven punten is geen sprake meer van een gaatje, maar een gat.

“We winnen wel, daar gaat het om,” stelt Schwaab tegenover De Telegraaf. “Bij Ajax zullen ze misschien gek van ons worden. Nou, dat is dan een goed teken. Het was niet leuk om de tweede helft van FC Twente - PSV (0-2) te kijken, maar dan moet je zorgen dat je wint. Dat hebben we gedaan en natuurlijk, ook met een beetje geluk.”

Wat geluk speelt dus zeker mee, maar iedere week? Justin Kluivert betwijfelt inmiddels of het puur toeval is dat PSV vrijwel wedstrijd aan de goede kant van de score staat, zo laat hij weten bij Metro.

“Het is frustrerend om te zien dat PSV steeds wint zonder goed te spelen. Maar ik vind dat geen geluk, ik vind het kwaliteit. PSV scoort ook als het slecht speelt en dat is knap,” aldus Kluivert. “Maar er zijn nog genoeg punten te halen voor ons. Er zijn na de winterstop pas twee wedstrijden gespeeld.”

Kluivert is voorzichtig optimistisch, Lasse Schöne meent zeker te weten dat er nog zware tijden aanbreken voor PSV. “Het gat is te overbruggen, laat dat duidelijk zijn,” meldt de Deen aan De Telegraaf. “En we hebben er ook vertrouwen in, maar we moeten hopen dat PSV morst.”

Wie weet kan het PEC Zwolle van John van ’t Schip zaterdag iets betekenen voor de titelkansen van Ajax, maar het kan ook zomaar weer 1-0 of 2-0 worden voor PSV.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >