Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne hunkert naar een hoofdprijs met Ajax

Lasse Schöne loopt inmiddels al een poosje mee bij Ajax. De ervaren Deen is al bezig aan zijn zesde (!) seizoen in Amsterdamse dienst en won met Ajax tweemaal de landstitel.

17 januari 2018 - 15:58
UsershyraDesktopajax_dataimages5a4ce057dde7f754bd079aded17f0073_normal
Schöne hunkert naar prijzen met Ajax. Dat treft, want wij ook! © Ajax Images

De laatste keer dat Schöne de kampioensschaal boven zijn hoofd tilde was in 2014. Dat steekt de middenvelder duidelijk, zo lezen we in Voetbal International. “Bij Ajax is een seizoen zonder prijs een verloren jaar.”

Schöne voetbalde zich ook dit seizoen weer in de basis van Ajax. En dat is knap. Het is namelijk niet de eerste keer dat de technicus zich terugknokt, om vervolgens van groot belang te zijn. Vaak met fantastische goals. Simpele intikkertjes zijn namelijk niet aan Schöne besteed.

Hoewel het behalen van de Europa League-finale vorig seizoen veel goedmaakte, greep Ajax net als het jaar ervoor helaas naast de titel. Dit jaar is de blik noodgedwongen puur op het kampioenschap gericht, weet ook Schöne.

“De troef van de Europa League hebben we dit seizoen niet in handen, dus weten we wat ons te doen staat. Ik moet zeggen dat ik zelf ook wel een bepaalde hunkering voel,” weet hij het gevoel van veel supporters tamelijk goed onder woorden te brengen.

“In mijn eerste jaren hier was het kampioenschap een zekerheid, maar nu is het al te lang stil.” Ondanks de achterstand van vijf punten op PSV heeft Schöne volop vertrouwen in een goede afloop.

“Ik stond in het verleden met Ajax wel eens dertien punten achter. We werden alsnog kampioen. Ik ben hoopvol en dat moet gaan leven in de groep, het gevoel van onoverwinnelijkheid.”

De klassieker van komende zondag is een goed startmoment om dat gevoel verder aan te wakkeren, wat ons betreft. Als Ajax daar goed doorheen komt en ook FC Utrecht een week later kan worden verslagen, dan schiet het al aardig op. “We willen dat PSV iets krijgt van Ajax is los en niet meer te stoppen,” voelt Schöne dat er nog zoveel is om voor te spelen.

Het worden al met al spannende weken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >