Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Posterstress... Schöne of Neres?

Afgelopen week verscheen ‘Ajaciedjes’, ons clubblad voor leden van de Ajax Kids Club. In het blad vonden onze jongste supporters een uitvouwposter met David Neres op de ene kant en een toffe juichplaat met Lasse Schöne op de andere kant. Het was dus kiezen: Lasse of David!

23 januari 2018 - 08:42
UsershyraDesktopajax_dataimages005f10af4ed77ad3c2ba01d49630a906_normal

Ajaxposters zijn sowieso goed. Als kleine supporter wil je simpelweg jouw helden aan de muur. Bij mij hingen Ronald de Boer en Jesper Grønkjær aan de wand en een enorme poster van Frank Rijkaard met de Champions League-beker boven zijn hoofd. Schitterend. Die zou ik nu nog zo boven mijn bed hangen, maar dat vindt de vriendin vast niet goed.

Misschien moet ik 'm gewoon eens stiekem ophangen en dan doen alsof ik het ook allemaal niet weet. “Huh, nee, hoe komt die poster daar? Wat gek hè?! Nee lieverd, ik weet echt van niks. Maar als je er zo naar kijkt, het is toch best mooi?”

Wie weet kom ik ermee weg.

Terug naar Neres en Schöne, want ik was best benieuwd naar de mening van onze kleinste supporters. Welke keuze maakten zij? Hangt de Braziliaan bij ze aan de slaapkamermuur of is toch gekozen voor onze Deense middenvelder?

Via het Instagramaccount van de Ajax Kids Club plaatste ik een polletje. Het ging redelijk gelijk op, maar Neres won nipt van Schöne als het gaat om een plekje aan de muur.

Op Instagram stemmen de kinderen, op Facebook vooral de moeders. Denk ik.

Dezelfde poll plaatste ik ook op de Facebookpagina van de Kids Club. Dat leverde een heel andere score op. Schöne won met grote overmacht van Neres. Zo’n tachtig procent van de stemmen gingen naar de ervaren Deen.

De reden laat zich raden: overenthousiaste mama's!

Dat denk ik dus echt. Op de Facebookpagina van de Kids Club reageren veel moeders en ik gok zomaar dat veel van hen best gecharmeerd zijn van Schöne. Op Instagram stemmen de kinderen, op Facebook vooral de moeders. Denk ik.

Ik zie dat dus gelijk voor me: de nieuwe Ajaciedjes wordt door de brievenbus geschoven en moeders is eerder bij de deur dan de bedremmelde en aan de kant geduwde zoon of dochter. Reden: er zit een poster van Schöne in.

“Maar mama, ik wil Neres aan de muur!”
“Nee lieverd, Schöne is echt heel veel beter. Je krijgt Lasse aan de muur.”
“Ik vind Neres beter mam...”
“Ja, maar Lasse is knapper en dus....”
“IK WIL NERES, HET IS MIJN BOEKJE!”
“Naar boven, jij hebt huisarrest!”

We kregen ook een mail van een Kids Club-lid. Er was verdriet. Zijn broertje had zijn Neres poster verscheurd. Of er een nieuwe poster kon komen. Dat hebben we uiteraard geregeld.

Stiekem vraag je je toch af: was die mail niet stiekem van een moeder die op slimme wijze alsnog een Schöne-poster wilde scoren?

De Ajaciedjes verschijnt viermaal per jaar, exclusief voor leden van de Ajax Kids Club. Wil jij het volgende blad ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >