Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars probeert Bandé eerder naar Amsterdam te halen

Ietwat verrassend stond Marc Overmars de aanwezige pers te woord aan de rand van het veld in Portugal, waar Ajax op trainingskamp is. Dat is al nieuws. Ook dat Ajax probeert Hassane Bandé eerder te halen.

10 januari 2018 - 11:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesf2ac85027fe8f5c7032010716db07ca3_normal
Als het aan Overmars ligt, dan komt Bandé zo snel mogelijk naar Amsterdam. © Ajax Images

Het negentienjarige talent van KV Mechelen komt de flanken versterken. Wellicht al eerder dan in de zomer, wat eigenlijk de bedoeling was.

Overmars: “Hoe eerder we zo’n speler in huis kunnen hebben, hoe beter. Maar Mechelen had niet de intentie hem nu al te laten gaan. Ik weet niet hoe deze weken gaan verlopen, maar nogmaals, wij zouden graag willen, want dan leert hij de boel hier een beetje kennen. Dan heb je toch al een paar maanden gewonnen.”

De gedachte die de directeur spelersbeleid hier uit de doeken doet is niet zo gek. Ook David Neres kon een half jaartje acclimatiseren en doet nu fijne dingen binnen de lijnen.

Alles houdt verband met het eventuele vertrek van Amin Younes. Overmars: “Ik zeg je eerlijk, wij willen Younes liever niet kwijt nu. Het gaat niet om geld. Het gaat om het sportieve plaatje. Wij hebben Amin hartstikke hard nodig. Als je onze vleugels ziet, dan zijn ze negentien jaar.”

Overmars doelt op Justin Kluivert en David Neres. Het contract van ‘de-zoon-van’ moet binnenkort rondkomen. Overmars, eerst grappend: “Mwah, je neemt toch niet op als ze naar Kluivert of Neres vragen.” Dan serieus: “Nee, dan gaat het verhaal dat ik mijn telefoon niet opneem. Dat soort spelers is gewoon niet aan de orde.”

“De positie op de flank is vrij dun en Cerny is weggevallen, net op het moment dat wij hoopten dat hij door zou breken. Hij heeft lang gewacht op die kans en hij zat er dichtbij. We wisten dat we aan de rechterkant eigenlijk alleen Neres hadden en dat Cerny dus veel minuten zou krijgen. Daar ben je dan als club enorm ziek van. Ook wat nu met Dolberg gebeurt, daar baal je enorm van.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >