Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars over Kristensen: 'Beetje concurrentie is altijd goed'

Ajax heeft met Rasmus Kristensen een directe concurrent voor aanvoerder Joël Veltman aangetrokken. De Deense verdediger sluit volgens directeur spelerszaken Marc Overmars gelijk aan bij het eerste elftal.

24 januari 2018 - 09:08
UsershyraDesktopajax_dataimages7840b1b21a8ef3795ddfec95f7f2d1d2_normal
Ajax volgde Kristensen, haalde Orejuela en nu alsnog Kristensen. © Ajax Images

Bij Ajax TV stelt Overmars dat Kristensen al langer in beeld was bij de club. “Voor de langere termijn is het prettig dat hij hier nu al is, zodat hij kan wennen aan Ajax en de speelstijl. Ik denk dat iedereen blij is dat het nu gelukt is en niet aan het einde van het seizoen.”

Toch is de uitleg van Overmars ietwat bijzonder, want waarom Kristensen dan niet afgelopen zomer al gehaald? In plaats daarvan wachtte Ajax in aanloop naar het huidige seizoen tot eind augustus voordat Luis Manuel Orejuela werd gepresenteerd.

Over de Colombiaanse rechtsback waren intern nogal wat twijfels, maar de speler kwam toch naar de Arena. Voetbal International weet zelfs dat de voorkeur van Marcel Keizer en Dennis Bergkamp in de zomer al uitging naar de nu alsnog aangekochte Kristensen.

Waar Orejuela flink tegenvalt en ook Deyovaisio Zeefuik nog altijd moeite heeft om aan te haken, is het de bedoeling dat Kristensen er gelijk staat als stand-in van Veltman. “Het is de bedoeling dat hij direct aansluit bij het eerste elftal als concurrent voor Veltman. Een beetje concurrentie is natuurlijk altijd goed,” stelt Overmars.

Dat klinkt uiteraard goed, maar tussen de regels door stelt de aan- en verkoper natuurlijk ook dat Orejuela gewogen en te licht is bevonden en ook Zeefuik kan zijn conclusies trekken. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >