Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars: ‘Onana wil liefst prijzen met Ajax pakken’

Andre Onana is een gewild keeperstalent. Directeur spelersbeleid Marc Overmars snapt dat, maar kan de achterban vanuit Portugal geruststellen. De Kameroense sluitpost blijft dit seizoen aan Ajax verbonden.

10 januari 2018 - 12:07
UsershyraDesktopajax_dataimages6cab3c2e4b458e3bea1dc2a8d180dbab_normal
Overmars ziet een tussentijds vertrek van Onana totaal niet zitten. © Ajax Images

Tijdens het wat onverwachte perspraatje in Lagos, waar de selectie van Ajax door Ten Hag wordt afgebeuld, spreekt Overmars over de interesse in doelman Onana. Bijvoorbeeld van de Zuid-Italiaanse grootmacht Napoli.

Overmars vind de interesse logisch. “Zoek eens een hele goede keeper in die leeftijd. Daar staan de clubs voor in de rij. Andre is een winnaar.”

Een tussentijds vertrek van Onana in de winter zou de sportieve ambities van Ajax gruwelijk verstoren, weet Overmars. “Hij wil heel graag dat wij als club prijzen winnen. En dat doen we liefst met hem.”

Het contract van Onana werd al in mei 2017 verlengd, tot 2021. De pas 21-jarige onbetwiste nummer 1 kan in Amsterdam nog veel leren, weet Overmars. “Hij kan goed met Edwin van der Sar sparren. Andre moet de eredivisie gebruiken om beter te worden. En om fouten te maken. Hier kan dat nog. Ik denk en hoop dat hij er voorlopig bij blijft. Zeker nog de tweede seizoenshelft.”

Dat is een mooie geruststelling van een man die het kan weten, in de komende jacht naar de landstitel. Het geeft aan dat Overmars de sterkhouders in Amsterdam wil houden. Net als bij David Neres en Justin Kluivert wil hij geen telefoontjes van clubs over Onana. “Dat is hetzelfde verhaal.”   

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >