Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ontslag Bergkamp krijgt nog een juridisch staartje

Net als je denkt dat er weer iets van rust is in de tent bij Ajax, dan is dat vaak stilte voor een volgende storm. Zo blijkt ook nu weer. Advocaat Harro Knijff tekent namens Dennis Bergkamp bezwaar aan bij Ajax tegen diens ontslag bij de club.

18 januari 2018 - 08:56
UsershyraDesktopajax_dataimages3eb03a59d450c8595fd11efe7b2c44ba_normal
Bergkamp in zijn rol als individueel trainer aan de slag met Johnsen. © Ajax Images

Daarmee krijgt de botsing tussen de oud-ploeggenoten Edwin van der Sar, Marc Overmars en Bergkamp een vervelend juridisch staartje en wordt een volgend pijnlijk hoofdstuk geschreven in het boek ‘gedoe bij Ajax’.

Bergkamp werd vorige maand tegelijk met hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent-trainer Hennie Spijkerman door de clubleiding de deur gewezen. Bergkamp hoefde aanvankelijk niet weg, maar ging de poort uit omdat hij het volstrekt niet eens was met het besluit om afscheid te nemen van Keizer.

Het donderde flink tussen de oud-ploeggenoten en dat leidde tot een vroegtijdig afscheid, terwijl Bergkamp in oktober nog een aangepaste overeenkomst tekende, waarin een nieuwe functieomschrijving was geformuleerd.

“We hebben Ajax laten weten het oneens te zijn met de ontslaggronden,” stelt Knijff in gesprek met Voetbal International. “We hoorden nog geen andere redenen dan die in het persbericht stonden en daar tekenen we bezwaar tegen aan.”

De tekst uit dat bewuste persbericht van 21 december luidde als volgt: "De clubleiding heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd. De tegenvallende resultaten vormen mede aanleiding tot dit besluit. Met Bergkamp bestaat daarnaast verschil van inzicht over het te voeren technische beleid."

Binnen het in stukken gebroken technisch hart maakte Bergkamp als cultuurbewaker van de club zich afgelopen zomer sterk voor de aanstelling van Keizer. Daarin kreeg hij Van der Sar mee, terwijl Overmars direct al een andere kant op wilde. Sar raakte echter al snel het vertrouwen kwijt in Keizer en stelde kort geleden dat het een verkeerde keuze is gebleken.

Op het digitale huis van Ajax staat Bergkamp gewoon vermeld als individueel trainer bij de A-selectie, dit tot grote verbazing van Knijff. “Ik wacht op een nadere reactie van Ajax. Als we hierover geen overeenstemming bereiken, moet Ajax een arbitragezaak bij de KNVB aanhangig maken om tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kunnen komen. De bal ligt bij Ajax,” besluit de advocaat.

Wordt, zoals altijd, vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >