Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nigel de Jong: ‘Er is contact geweest met Ajax’

Van sommige discussies weet je zeker dat ze zo’n beetje jaarlijks opgerakeld worden. Een eventuele terugkeer van Nigel de Jong is bijvoorbeeld zo’n terugkerend thema. De middenvelder geeft zelfs toe dat er afgelopen zomer contact was.

31 januari 2018 - 11:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesb5056571329ab517fb4df5f15b73fa81_normal
Nigel de Jong als groot Ajaxtalent in actie tegen Arsenal. © Pro Shots

Tot een terugkeer kwam het niet, want De Jong speelt zijn wedstrijden inmiddels in de Bundesliga bij Mainz. Toch laat de 33-jarige routinier aan de NOS weten “de deur voor Ajax nooit te sluiten”.

Er was dus contact tussen club en speler. Het is de vraag in hoeverre er echt iets speelde en vooral ook van wie uit een eventuele toenadering kwam. De woorden van De Jong lijken erop te wijzen dat de speler vooral zelf openstond voor Ajax.

“Deze zomer is er contact geweest met Ajax,” bekent De Jong. “De rol die ik nu bij Mainz heb, kan ik ook vervullen bij Ajax. Maar het moet wel van twee kanten komen.”

Vooral die laatste toevoeging wijst erop dat Ajax zelf kennelijk niet stond te springen om de terugkeer van een verloren zoon, maar dat De Jong en zijn entourage vooral zelf oren hadden naar een tweede leven bij Ajax. Zeker na een teleurstellende periode bij Galatasaray.

Hoe dan ook, in Duitsland heeft de oud-international het prima naar zijn zin. “Ik ben en blijf een rasvoetballer. Ik hou van het spelletje. Als je weer op het veld mag staan, is dat heerlijk. Daar doe je het voor. De kleedkamergrappen, de lucht van vers gras, het intensieve trainen, het werken van weekend naar weekend.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >