Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwjaarsreceptie SV Ajax: terugkijken en doorpakken

In Café Vak 111 trapten zaterdag vrijwilligers en medewerkers van SV Ajax samen het jaar 2018 af bij onze nieuwjaarsreceptie. Er werd in de Johan Cruijff Arena teruggeblikt op een enorm bewogen 2017 en er was weer eens tijd bij te praten.

22 januari 2018 - 12:56
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb0313ef716607fe96f55939219d2bf7_normal
Emile de Brouwer en zijn Ajaxkids kregen terecht alle lof! © SV Ajax

De nieuwe directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam heette iedereen van harte welkom in het café op de hoek tussen de noord- en de oosttribune. Op de achtergrond was zichtbaar dat medewerkers van het stadion en sfeermakers voorbereidingen troffen voor de klassieker, de volgende dag.

Tegen die achtergrond vertelde Nagtzaam over het bewogen jaar dat achter ons ligt. Er was aandacht voor Ajacieden die ons afgelopen kalenderjaar ontvielen zoals Piet Keizer. Samen stonden we stil bij het drama rond 'Appie' Nouri.

Voor supporters was het eigenlijk een krankzinnig jaar en daarmee voor de mensen die bij SV Ajax betrokken zijn. Van de Europa League-finale en alles erom heen in mei in Stockholm tot aan de trainerswissel in december; dat alles liet geen Ajacied onberoerd - zo merkte Nagtzaam terecht op.

SV Ajax is een vereniging waar vrijwilligers van groot belang zijn. Daarom was het goed dat het deze dag even ging over de nieuwe Verenigingsraad, bestaand uit vrijwilligers. Om van de oude ledenraad te komen tot een nieuwe raad met betrokken verenigingsmensen, is het afgelopen jaar achter de schermen veel werk verzet. Niet iedereen was het per se eens met de genomen stappen, maar uiteindelijk is de nieuwe bestuursstructuur met grote meerderheid aangenomen. Daarmee is SV Ajax bestuurlijk klaar voor de toekomst.

Meer dan structuren en processen zijn de mensen van belang, de Ajacieden die zich inzetten voor de vereniging. Het hoogtepunt van deze middag was dan ook dat Emile de Brouwer, al 12,5 jaar met hart en ziel betrokken bij onze vereniging, werd geëerd. Hij kreeg de welverdiende aandacht voor alle jaren dat hij voor SV Ajax fraaie foto’s maakt, bij duels van Ajax en op onze evenementen. Ook reist hij met dat doel Ajax altijd achterna. In Nederland en in het buitenland brengt hij het Ajax-uitvak in beeld. Bij elkaar geven die foto's een prachtige inkijk in de voetbalcultuur van die-hard Ajacieden.

De Brouwer is daarmee een grote en niet te onderschatten bijdrager aan onze online content en krant Ajax Life, waarmee we supporters dag-in-dag-uit proberen te informeren over onze club Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >