Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres heeft echt de beste rapportcijfers

De mannen van Opta zitten op statistieken. Meten is weten, en wat Ajaxsupporters al zagen: Ajacied David Neres is de koning van de eerste competitiehelft!

11 januari 2018 - 12:04

Bij de komst van Neres moest iedereen het nog maar zien met de Braziliaanse buitenspeler waar Ajax toch zo’n 12 miljoen euro voor betaalde. Het eerste half jaar, vanaf de winter van 2017,  stond in het teken van wennen aan Ajax, aan Amsterdam, aan de trainingsaanpak en aan de cultuur.

Misschien toevallig, maar Neres’ prestaties werden echt beter toen in augustus Wamberto zijn landgenoot te hulp schoot. “Dat heeft me erg geholpen. Wamberto heeft lang bij Ajax gespeeld en weet veel van Nederland. Hij is een grote speler, ik heb veel met hem gepraat en hij is nu een vriend. Als het kan, probeer ik met Wamberto te praten. Dan vraag ik hem om raad,” bekende de speler toen.

Onder Marcel Keizer kreeg Neres steeds meer speelminuten en een paar weken na de start van de eredivisie bouwde hij aan een steeds beter en hoger gemiddelde. In september was het de vraag of de dribbelaar op rechts dat niveau kon vasthouden.

Opta Sports heeft alle rapportcijfers van Neres van het lopende seizoen bij elkaar opgeteld en tot nu toe zijn die meer dan uitstekend. Na 21 duels staat de teller op acht goals en negen assists. Reden genoeg voor Fox Sports om hem te bombarderen tot talent en speler van de eredivisie. Kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Check ook onderstaande video die Ajax TV over Neres maakte in het trainingskamp in Portugal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >