Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres beschouwt trio assists in klassieker als doorbraak

Met acht doelpunten en negen assists scoorde David Neres (20) in de eerste seizoenshelft voor prima statistieken. De Braziliaan wil die lijn doortrekken en is klaar voor de klassieker.

19 januari 2018 - 10:43
UsershyraDesktopajax_dataimages7b18894ae7da048c26a6a6b4a47267c2_normal
Vervult Neres deze klassieker opnieuw een hoofdrol? © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Hoewel Neres pas twee klassiekers speelde, heeft de Braziliaan een reputatie hoog te houden in de kraker tegen Feyenoord. Zo scoorde hij vorig jaar tijdens zijn klassiekerdebuut en was de rechtsbuiten eerder dit seizoen met drie assists de grote man in De Kuip toen Ajax met een 4-1-zege aan de haal ging.

“Die wedstrijd kun je inderdaad zien als mijn doorbraak bij Ajax. Zo voelt het in ieder geval wel een beetje,” stelt de Braziliaan in een uitgebreid interview in de nieuwste krant Ajax Life.

Terugdenkend aan die editie in Rotterdam, begint hij te grijnzen. “Ik weet nog goed dat we met de spelersbus terugkeerden op De Toekomst. Daar stonden heel veel supporters op ons te wachten. Ze bonkten en sloegen op de spelersbus alsof het fans van de rivaal waren.”

Dat de klassieker gewonnen moet worden, is ook voor Neres duidelijk. Zijn goede statistieken van voor de winterstop tellen nu niet meer. Het is vooral zaak de positieve lijn door te trekken. Hij is er na een heerlijk ontspannen winterstop klaar voor.

“Mentaal kon ik het wel weer even gebruiken om bij mijn vrienden en familie te zijn. Ik voel me op zich wel thuis op IJburg, maar heb familie om me heen nodig om me echt thuis te voelen. Gelukkig wonen mijn zus en mijn broer na de winterstop weer bij me," stelt hij.

Onze krant Ajax Life wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is niet in de winkel te koop. Wil jij hem wél ontvangen? Sluit je dan bij ons aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >