Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederland treft Duitsland en Frankrijk in Nations League

Oranje kan de borst natmaken. Bij de loting van de Uefa Nations League is de ploeg gekoppeld aan grote voetballanden. Nederland treft Frankrijk en Duitsland in Divisie A. De wedstrijden staan voor september en november 2018 op de rol.

24 januari 2018 - 12:26
UsershyraDesktopajax_dataimagesb9d21e1eb9bbdd99a71d743cffff1bbc_normal
Welke Ajacieden krijgen onder een nieuwe bondscoach op termijn een kans in Oranje? © Pro Shots

Nederland speelt zowel thuis als uit tegen die Mannschaft en de Haantjes. Deze duels worden gespeeld tussen september en november van dit kalenderjaar. De winnaar van de groep speelt vervolgens in 2019 play-offs voor een EK-ticket. Je kunt de Nations League daarom zien als een vervanging voor de reguliere kwalificatie, met extra achterdeurtjes om het EK alsnog te halen.

Oranje zit nog altijd zonder bondscoach, dus we zijn benieuwd wie de nieuwe sterke man wordt. Zaak is dat er gebouwd wordt aan een nieuw elftal en we kijken daarom met een schuin oog naar de Nederlandse Ajacieden. Welke rol gaan Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en wie weet Justin Kluivert en Frenkie de Jong spelen de komende maanden? En is er nog toekomst bij Oranje voor Klaas Jan Huntelaar?

De invoering van de Nations League is best even wennen. De kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2020 gaat toch even anders. Sowieso wordt dat EK afgewerkt in maar liefst dertien landen.

Wij zeggen eerlijk: we vinden de opzet van de nieuwe competitie nogal ingewikkeld. Wil je er graag eens vol induiken, check dan deze link maar eens. Daar staat alles goed uitgelegd. Veel succes!

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >