Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Napoli krijgt korting omdat het Younes direct aftikt

De komst van Amin Younes is er voor Napoli een stukkie aantrekkelijker op geworden. De koploper van de Serie A hoeft slechts 5 miljoen euro te betalen, omdat het dit bedrag ineens overmaakt naar de rekening van Ajax.

26 januari 2018 - 09:22
UsershyraDesktopajax_dataimagese55da5d16dbcb2ac1480c7616bb6d34e_normal
Younes lag niet alleen in de etalage, hij blijkt ook in de aanbieding. © De Brouwer

Ajax kan best een paar miljoentjes missen, maar deze gang van zaken is opmerkelijk. Als het tenminste klopt wat De Telegraaf beweert. En dat is over het algemeen wel zo als er wordt bericht over de mooiste club van het land.

Younes kostte Napoli in eerste instantie 5 miljoen euro en door relatief eenvoudig te incasseren bonussen zou dit oplopen naar 7,8 miljoen euro. Niet dus. Er loopt niets op omdat Marc Overmars afziet van de clausules die bonussen kunnen opleveren.

Waarom? Omdat Napoli de 5 miljoen euro spoedig ineens overmaakt en de boel niet uitsmeert over drie termijnen. Dit gegeven bracht de transfer nog verder in een stroomversnelling. Daardoor kon Younes zijn teamgenoten geen gedag zeggen. Dat gedag zeggen komt op een later moment ongetwijfeld alsnog in orde.

Overigens merkte Overmars eerder al eens op dat hij aan Tottenham Hotspur niet de absolute hoofdprijs vroeg, zodat ze een zomer later nog eens zouden terugkomen om een andere Ajacied op te pikken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >