Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Lagos - dag 1: Deelnemen en geen tijd voor gezeur

Erik ten Hag heeft slechts twee weken de tijd om Ajax te prepareren voor de klassieker. De eerste volledige trainingsweek begon vandaag in het Portugese Lagos.

08 januari 2018 - 19:18
UsershyraDesktopajax_dataimages45d25a373a33b9ea116c3d527ffe1fe1_normal

Het voordeel van trainingskampen in de winterstop is dat deze doorgaans niet besloten zijn en dat je als Ajaxwatcher eens uitgebreid het collectief der Ajacieden kunt bekijken. Uiteraard ging de meeste aandacht tijdens de eerste openbare oefensessie uit naar Ten Hag, de derde kapitein op het Ajax-schip in slechts een jaar tijd.

Op de fraaie maar kwetsbaar ogende trainingsvelden van het Cascade Wellness en Lifestyle Resort in Lagos druppelt de 27-koppige selectie rond de klok van kwart voor vier het veld op. Frenkie de Jong ontbreekt vanwege privéomstandigheden en sluit naar alle waarschijnlijkheid woensdag aan.

Vragen op deze eerste dag zijn er genoeg. Hoe zijn de rolverdelingen?

Vragen op deze eerste dag zijn er genoeg. Hoe manifesteert Ten Hag zich publiekelijk? Hoe zijn de rolverdelingen tussen hem en de overige stafleden? Welke indruk laat aankoop Nico Tagliafico achter en hoe houden de talenten Mitchell Bakker, Kaj Sierhuis, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang zich, twee dagen nadat ze hoorden dat ze mee mochten met Ajax 1?

De eerste twee vragen zijn het best te beantwoorden na de eerste dag. Ten Hag laat de veldtraining in het zonnige maar koude Lagos vooral over aan assistent Alfred Schreuder. De selectie is verdeeld over drie groepen van negen man en tijdens de verschillende sessies pakt Ten Hag er af en toe een speler uit, bijvoorbeeld Dennis Johnsen, of geeft hij een aanwijzing.

In een partijvorm van acht tegen acht (de drie keepers trainen elders met keeperstrainer Carlo l’Ami) schreeuwt hij een aantal keer dat spelers moeten deelnemen. Schreuder laat een speler (onduidelijk is wie) even weten dat er geen tijd is om te zeuren. Het wordt na vandaag maar weer eens duidelijk: de tijd is kort en de lat ligt hoog om over twee weken tegen de Rotterdamse rivaal een goede eerste stap te zetten richting de 34ste landstitel.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >