Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Lagos - dag 4: Strand doorbreekt de sleur

De mannen trainden vandaag achter gesloten deuren. Dus gingen we op bezoek bij Ajax Vrouwen in Vilamoura.

11 januari 2018 - 19:21
UsershyraDesktopajax_dataimages385581e949551afb5106f044b718cee4_normal

De eerste vraag van meereizende fotografen tijdens een trainingskamp van Ajax in januari is meestal of er een strandsessie gaat plaatsvinden. Zonnige kiekjes van dravende Ajacieden op stuivend zand met verbouwereerde toeristen doen het altijd goed.

Of de mannen van Erik ten Hag het luxueuze Cascade Resort deze week nog gaan inruilen voor een verfrissende omgeving aan de Atlantische Oceaan is nog niet zeker. Er schijnt wel over gesproken te worden.  Een kleine zeventig kilometer ten oosten van Lagos, in het luxeoord Vilamoura, neemt Ajax Vrouwen deze donderdagmiddag wél bezit van het schitterende strand.

Samen met fotograaf Erwin Spek besluit ik de landskampioen en bekerwinnaar op te zoeken. Dat kán ook, omdat de mannen deze dag voor de tweede maal besloten trainen, zeg ik er meteen maar eerlijk bij. Bij de vrouwen zijn er gelukkig geen besloten trainingen. Al voelt dat wel dagelijks zo, laat iemand met een grijns weten. ‘Er komt dagelijks niemand kijken.’

Waar het hier in het hoogseizoen zoeken is naar een vrije vierkante meter, hebben de meiden het fraaie witte strand helemaal voor zich alleen. Op een enkele overwinteraar na, die zijn hondje uitlaat en met interesse staat te kijken naar de jolige groep.

Zon, strand, zee en lol met je collega’s: menig speelster pakt er de smartphone bij om deze mooie combinatie vast te leggen

Zon, strand, zee en lol met je collega’s: menig speelster pakt er de smartphone bij om deze mooie combinatie vast te leggen. De trip doorbreekt de dagelijkse sleur. Er is ook niemand te vinden die met een chagrijnig gezicht op de zandkorrels rondloopt tijdens een fanatiek voetvolleytoernooitje, ziet ook hoofdtrainer Benno Nihom.

Als je een week lang op hetzelfde trainingscomplex doorbrengt, wil je ook wel eens wat anders. Een strandtraining, dus. Of er staat een activiteit gepland om de teambuilding te bevorderen. Minder spontaan, maar ook positief afwijkend van het weekpatroon. Paintballen bijvoorbeeld, zoals de mannen woensdagmiddag deden.

Er wordt goed getraind, horen we van meerdere kanten. Het trainingskamp is weer net iets beter geregeld dan vorig jaar. De vrouwen moeten met een beperkt budget creatief handelen. Door samen met de mannen te vliegen, bleef er meer budget over voor een beter hotel dan vorig seizoen. In tegenstelling tot zijn collega Ten Hag kan Nihom heerlijk werken op een prima grasmat.

Paintballen doen de dames niet en dat gaan ze in de Algarve ook niet doen. Een etentje buiten de deur en een soort bonte avond verzorgen de vrolijke noot aan deze serieuze trainingsweek. Zaterdag zijn de vrouwen aanwezig bij de tweede oefenwedstrijd van Ajax tegen MSV Duisburg. Daarna staat er een gezamenlijke afsluiting met de ingevlogen sponsors op het programma in het hotel.    

Het enige minpunt is dat er geen oefenwedstrijd zal worden gespeeld. Sevilla was even een optie (en een mooi affiche) maar Ajax wilde niet helemaal naar Spanje tuffen en andersom gold dat ook. De middenweg bleek in Portugal onvindbaar, dus blijft het bij trainingen op de velden van de Brown Sport and Leisure Club. En dus op het fraaie strand.

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >