Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Lagos - dag 3: De frustraties van Younes

Amin Younes hoopt in Portugal zijn opmerkelijke eerste seizoenshelft in te ruilen voor een mooie toekomst. In Amsterdam of elders.

10 januari 2018 - 16:53
UsershyraDesktopajax_dataimages201aa4b88f2df5c6d4575635b8171df5_normal

Of Younes na de winterstop nog bij Ajax speelt, is maar de vraag. Anderzijds is een vertrek ook geen vanzelfsprekendheid, als we de woorden van Marc Overmars mogen geloven. Ajax heeft hem nog hard nodig met maar twee jongelingen (Kluivert en Neres) op de vleugels. Verkast Younes alsnog, dan is de kans groot dat dit verband houdt met de vervroegde komst van Hassane Bandé, al schijnt KV Mechelen hier nog niet warm voor te lopen.

Ondertussen doet de Duits international wat hij moet doen. Voetballen. De aanvaller, die afgelopen zomer graag een transfer had gemaakt, belandde naast het elftal met een onduidelijke knieblessure, overigens vlak nadat hij in de pers zijn teleurstelling over die gemiste zomertransfer had geuit.

Vandaag vertrekt de Ajacied als laatste van het veld. De beruchte knie is blijkbaar prima hersteld en hoewel de vleugelspeler wat te dik oogt, dribbelt hij er in de oefensessies vrolijk op los. Zo ook in de partijvorm acht tegen acht, waarbij beide teams compact moeten aanvallen en verdedigen.

Younes is ingedeeld in een team met Mateo Cassierra, David Neres, Lasse Schöne, Mitchell Dijks, Matthijs de Ligt, Luis Orejuela en Kostas Lamprou. Ook in deze partijvorm lijkt het bij de bebaarde Ajacied alles of niets.

Als linksbuiten verliest hij zijn eerste twee duels van de prima trainende Jurgen Ekkelenkamp, maar een actie later flitst de Duitser met zijn kenmerkende versnelling op de eerste meters wél langs de verbouwereerde Deyovaisio Zeefuik en Ekkelenkamp.

Niet veel later vecht Younes een fel duel uit met Justin Kluivert, de man die al vroeg in het seizoen openlijk aankondigde de linksbuiten van Ajax te worden en dat uiteindelijk op basis van rendement en zijn betere diepgang ook waarmaakte. De twee rivalen gaan in hun strijd om de bal rollebollend over de mat, maar houden het netjes.

Younes maakt het mooiste doelpunt van de dag. De treffer, een fraai lobje over doelman Alblas, wordt afgekeurd.

Younes maakt wel het mooiste doelpunt van de dag. De treffer, een fraai lobje over doelman Alblas, wordt afgekeurd door spelleider Alfred Schreuder. Tot grote ergernis van Younes. Zal je net zien; scóórt hij een keer, telt de treffer niet. De armen reiken uit onbegrip naar de hemel. Als de partijvorm is afgelopen, stapt hij op Ten Hag af om verhaal te halen. Die legt zijn arm begripvol om de schouders van Younes, maar troost biedt het ogenschijnlijk niet.

In de volgende onderlinge partij moppert Schöne dat hij de statisch spelende Younes opnieuw niet de diepte in kan sturen. De Deen speelt zijn ploeggenoot daarom maar wederom in de voeten aan. Met een fraaie individuele actie krult Younes de bal vervolgens in de verre kruising. De bal belandt via de binnenkant van de paal in het veld. Wéér geen treffer. De moed zakt hem in de schoenen.

Na afloop kan hij wel weer lachen om zijn afgekeurde treffer. Wat blijkt de reden? Zijn ploeggenoten hadden allemaal over de middenlijn moeten staan tijdens de doelpoging. Dáár ging het in deze oefenvorm om. Compact opereren, in aanvallend en verdedigend opzicht.

Maar ja, de op intuitie spelende Younes heeft geen ogen in zijn achterhoofd. Ergens is zijn frustratie best wel begrijpelijk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >