Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kuipers vindt niet dat er sprake is van natrappen Ziyech

Er deed zich in de veertigste minuut van de klassieker een vrij opvallend moment voor. Vrienden Karim el Ahmadi en Hakim Ziyech waren in duel om de bal. El Ahmadi kwam als winnaar uit de bus, Ziyech deed een beetje raar. Maar van natrappen was geen sprake.

22 januari 2018 - 09:46
UsershyraDesktopajax_dataimagese8a4c9c65e7e2b47052698aaa74d056f_normal
El Ahmadi en Ziyech vliegen elkaar nooit in de haren. © Pro Shots

Het duel speelde zich af aan de zijlijn en eigenlijk leek Ziyech vanaf het eerste moment niet helemaal goed in balans, misschien dat hij daardoor ook wel het duel verloor. Het eindigde met El Ahmadi die er met de bal vandoor gaat en Ziyech die ‘maait’ met zijn been.

Ziyech raakt niemand, maar je zou prima kunnen fluiten voor een overtreding. Dat was scheidsrechter Björn Kuipers ook van plan, ware het niet dat Feyenoord warempel eens in balbezit bleef. Daarom paste hij de voordeelregel toe, zodat het spel kon doorgaan.

“Ik heb het moment gezien en beoordeeld. Het is een overtreding van Ziyech, maar ik geef voordeel omdat Feyenoord in de aanval is. Daar blijft het ook bij. Of er sprake is van natrappen? Nah, weet je, ik vind het geen natrappen,” aldus Kuipers bij Fox Sports.

Tijdens het interview met Kuipers wordt het moment een keer of drie herhaald, vanuit verschillende hoeken. De laatste herhaling is het meest interessant. Bij standpunten met camera’s van bovenaf lijkt er meer aan de hand dan als je het vanaf de grond bekijkt, waardoor de derde herhaling Ziyech inderdaad lijkt vrij te pleiten.

Kuipers vervolgt: “Ik zou kunnen fluiten voor een overtreding, maar wat mij betreft is dit geen natrappen. Ik gaf ook voordeel, heb het moment goed beoordeeld, er is wat mij betreft geen discussie over een rode kaart. En ook niet over geel.”

Kuipers sprak Ziyech na de mislukte aanval van Feyenoord nog wel even aan op het duel met El Ahmadi. Waarschijnlijk werd er iets gezegd in de trant van: pas een beetje op, anders volgt volgende keer wel een gele kaart.

Kuipers kijkt overigens met een goed gevoel terug op zijn optreden tijdens Ajax - Feyenoord. “We zullen de wedstrijd in zijn geheel terug moeten kijken en momenten bespreken, maar over het algemeen ben ik wel tevreden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >