Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax doet goede zaken met oog op titelrace

Jong Ajax was bijna weer ouderwets Jong Ajax, maar de talenten zijn helemaal terug in de titelrace. Als de nummers een en twee verliezen, moet je zelf winnen en dat is precies wat de manschappen van Michael Reiziger deden. Jong Ajax was met 3-2 te sterk voor SC Cambuur.

22 januari 2018 - 21:36
UsershyraDesktopajax_dataimages1345e7199ae3dc8c5d16431a6772eab0_normal
Cassierra staat in de Jupiler League al op 13 doelpunten. © Pro Shots

Als je een score van 3-2 op het bord ziet staan, denk je vrijwel meteen van: spannende wedstrijd, de ploegen deden vast weinig voor elkaar onder. Nou, dan is het goed om je even iets verder in het wedstrijdverloop te verdiepen.

Jong Ajax had er amper 24 minuten voor nodig om uit te lopen naar 3-0. Mateo Cassierra opende met een fraaie boogbal de score, vervolgens vonden ook Noa Lang en Carel Eiting het net. Jong Ajax combineerde er lekker op los en kreeg zelfs kansen op meer. Die werden gemist.

De wedstrijd kreeg in het laatste halfuur plotseling een heel ander gezicht, met Cambuur als de bovenliggende partij. Nigel Robertha redde de eer, maar trof vervolgens de paal en hervond voor zijn ploeg zelfs de aansluiting. Robertha kreeg zelfs nog een goede kans op de gelijkmaker.

Die kans ging gelukkig over en daarmee bleef Jong Ajax, dat er vroeger een handje van had om een ruime voorsprong weg te geven, aan de goede kant van de score. Gelukkig maar! De ploeg van Reiziger blijft derde op de ranglijst van de Jupiler League, maar het is wel een derde plaats met perspectief.

De achterstand van Jong Ajax op de koppositie van Fortuna Sittard bedraagt slechts twee punten. NEC staat hier nog tussenin. Zowel Fortuna als NEC ging vrijdag onderuit. Daarmee is de nederlaag van de Jong Ajacieden vorige week in Sittard alweer ongedaan gemaakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >