Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar niet alleen spits, ook verlengstuk van trainer

Er rust de komende weken een belangrijke taak op de schouders van Klaas Jan Huntelaar. De spits is vanwege een voetblessure bij Kasper Dolberg zeker van een basisplaats en bovendien ziet Erik ten Hag hem als verlengstuk van de trainer.

19 januari 2018 - 14:53
UsershyraDesktopajax_dataimages8cbc9fec4757a4faeee0e00d669466bc_normal
Huntelaar lijkt begin 2018 verzekerd van een basisplaats. © Pro Shots

De invulling van de spitspositie is al het hele seizoen voer voor discussie. Dolberg was eerste spits, of hij nu speelde of niet. Er werd zelfs door Marcel Keizer getracht om van de Deen en Huntelaar een spitsenduo te maken, maar dat werkte ook niet.

Hoewel Huntelaar meer kansen mist dan we van hem zijn gewend, staat hij nog steeds zijn mannetje. Hopelijk is dat ook de komende tijd het geval, want in de punt van de aanval moet het van ‘The Hunter’ komen.

“Ik ben zeker tevreden over Klaas Jan. Of Huntelaar mijn type spits is? Zeker, hij is altijd goed voor doelpunten en ook een heel goed aanspeelpunt,” stelt Erik ten Hag tijdens zijn persgesprek richting Ajax - Feyenoord.

“Je kunt over hem heen voetballen, hij laat anderen beter renderen. Je zet spelers neer en als trainer kun je Huntelaar als verlengstuk gebruiken. Hij is ook belangrijk in het verdedigende aspect, in het storen heeft-ie een organiserende rol.”

Huntelaar had voor de winterstop ook al de taak om altijd door te lopen op de keeper zodra die de bal aan de voeten had. Achter de spits moeten de aanvallende impulsen komen van Hakim Ziyech, die geen groot fan leek van Keizer.

Gelukkig heeft Ajax nu met Alfred Schreuder een assistent die een prima overweg kan met Ziyech. Ook Ten Hag ziet hier de voordelen van. “Je hebt de voetballer, maar ook de mens achter de voetballer. Als staf is het belangrijk om te weten hoe een speler in elkaar zit, hoe je hem het beste kunt raken en benaderen voor maximaal rendement. Het is een voordeel dat Hakim en Alfred al hebben samengewerkt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >