Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar denkt niet te veel na: 'Gewoon doen zondag'

Klaas Jan Huntelaar maakte eerder dit seizoen in De Kuip zijn negende treffer in een klassieker. De spits gaat zondag op jacht naar nummer tien. Feyenoord ligt hem wel als tegenstander. “Ik weet eigenlijk niet hoe dat komt.”

19 januari 2018 - 16:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesaf1b14dc0110c49221ccc145b180b43d_normal
Hopelijk zondag een nieuwe juichplaat van Huntelaar in de klassieker. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Er zijn maar twee eredivisieploegen waartegen Huntelaar meer scoorde: Heracles en NAC Breda. Je kunt dus niet zeggen dat de Ajaxspits zich juist weet op te laden voor de toppers, of alleen tegen de kleintjes scoort.

“De klassieker is een mooie wedstrijd, er staat spanning op, daar kan ik wel van genieten,” vertelt Huntelaar aan Ajax Life. “Maar je moet het elke wedstrijd laten zien.”

De spits vertelt zijn verhaal in de kantine van De Toekomst. Aan een tafeltje achter hem zit Sjaak Swart. De rechtsbuiten van weleer scoorde in totaal achttien keer tegen Feyenoord. “Dan heb ik er nog wat te maken,” grapt Huntelaar.

“Als ik nog vier jaar doorga? Dan moet het lukken, als ik elke wedstrijd scoor. Moeten we Feyenoord nog wel een keer loten in de beker, denk ik. Het zijn leuke statistieken, maar voor mij geen doel op zich. En we moeten niet alle records van Sjaak Swart willen afpakken.”

Vraag is of het voor Ajax lekker of gunstig is of niet dat het de tweede seizoenshelft aftrapt tegen Feyenoord, nu er net een nieuwe trainer voor de groep staat. De optimist zou zeggen: Ten Hag hoeft zijn ploeg in elk geval niet te motiveren.

“Het zou slecht zijn als hij dat tegen andere teams wel zou moeten doen,” countert Huntelaar. “We willen kampioen worden, dan moeten we ons voor elke wedstrijd optimaal kunnen motiveren. Feyenoord-thuis is meer beladen, dat wel. En dat voel je.

“Net als dat Utrecht-uit, een week later, net iets meer beladen is. Het zijn twee lastige tegenstanders op papier, maar in de praktijk gaat het soms anders. We moeten daar niet te veel over nadenken, maar gewoon doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >