Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huh? Terecht rood Jørgensen leidt tot ophef over... Veltman

Er gebeuren altijd wonderlijke dingen rondom klassiekers, hoe duidelijk zaken soms ook zijn. Zo kan het gebeuren dat er ondanks een terechte rode kaart voor Nicolai Jørgensen discussie ontstaat, over de reactie van Joël Veltman op een overtreding.

21 januari 2018 - 19:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesef3dc06060f87d4f6ac366e9e665d886_normal
Vooral Berghuis trekt de rode kaart voor Feyenoord nogal slecht... © Pro Shots

Het kan best eens voorvallen dat een spits met een rode kaart wordt weggestuurd, maar het komt niet zo vaak voor. En al helemaal niet dankzij twee keer geel, vanwege overtredingen die ergens op het middenveld worden gemaakt.

Jørgensen ging tijdens Ajax - Feyenoord (2-0) twee keer in de fout en mocht al in de 59ste minuut douchen. Hoewel de spits van de Rotterdammers de schuld eerst bij zichzelf zoekt, vindt hij ook dat Veltman zich niet zo had moeten aanstellen.

“Dit was een frustrerende wedstrijd. We geven vlak na rust twee simpele goals weg, dat frustreert,” aldus Jørgensen voor de camera van Fox Sports. Speelde die frustratie mee bij zijn overtreding op Veltman? “Het was een stomme actie van mij.”

“Ik geef de scheidsrechter de kans mij een tweede gele kaart te geven. Er kwam geen opzet bij kijken, ik wilde niets ergs doen, maar Veltman doet alsof ik zijn enkel breek. Het is stom van mij, maar ja. De eerste gele kaart bestaat ook geen twijfel over, na mijn tweede geel was de wedstrijd wel over.”

Jørgensen is dus niet te spreken over de reactie van Veltman, de aanvoerder van Ajax raadt de Deen aan de herhaling nog eens goed terug te kijken. “Met een sliding raak ik de bal, want ik zag Schone vrijstaan, en hij raakt mijn linkerenkel. Voor mijn gevoel was hij te laat en hij had al geel.”

“De beelden spreken voor zich,” meldt Veltman bij Fox Sports. “Jørgensen mag vinden dat ik me aanstel, maar ik ga nog een zakkie ijs pakken. Mijn enkel is redelijk stijf, dat is niet voor niks. Na die overtreding heb ik met een stijve enkel gelopen. Bekijk de beelden, dan hoef je niets meer te zeggen.”

Ook op sociale media wordt Veltman enig theaterspel verweten, maar dat is misschien omdat hij nu eenmaal zo’n beetje altijd zondebok is. De aanvoerder van Ajax – die de assist bij de 2-0 verzorgde – kondigde vooraf nog aan dat hij weer het randje zou opzoeken, dat is duidelijk gelukt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >