Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Home sweet Mokum

“Welcome to Amsterdam,” klinken de vrolijke woorden van de piloot op een vroege vrijdagmorgen zwevend boven Mokum. Na ruim 18.000 kilometer en 42 uur reistijd voel ik me meteen weer thuis.

20 januari 2018 - 15:27
UsershyraDesktopajax_dataimages4db2754b0e510efc6f98e0f3a119a75f_normal

Het is stil na de storm die de dag ervoor over ons land raasde. De laatste storm die ik meemaakte deed me terugdenken aan december, naar het geweldige 'sneeuwduel' waarin PSV (3-0) over de knie werd gelegd. Wat kijk ik weer uit naar het rollen van de bal. 

In de afgelopen weken werd het me duidelijk hoe voetbalminnend we in Nederland eigenlijk zijn. In Nieuw-Zeeland was het cricket en rugby dat de klok sloeg. Nergens zag ik voetballende kinderen, een voetbalveldje langs de weg of een Premier League-wedstrijd in de kroeg aanstaan. Best vreemd voor een land dat zo Brits georiënteerd is. In een vlaag van heimwee besefte ik me ineens hoezeer ik onze voetbalcultuur miste.

'Wanneer moet ik nou precies vrij vragen,' vroeg mijn partner in augustus vorig jaar.

Gelukkig was Ajax nooit ver weg. Zo dansten de vier letters prachtig op een oud affiche van een migrantenschip uit Engeland, genaamd Ajax. De Netflix-serie die we af en toe keken liet Bob Marleys 'Three Little Birds' horen, wat tevens de naam was van een hippieshop in een surfdorpje op onze laatste dag. Zou het een boodschap zijn?

Hoewel het einde van een vakantie nooit echt leuk is, had ik dit keer geen enkele moeite om naar huis te gaan. De hele reis was namelijk vakkundig gepland in de winterstop. “Wanneer moet ik nou precies vrij vragen,” vroeg mijn partner in augustus vorig jaar. Met één blik op de seizoensplanning wist ik dat er geen speelruimte in de agenda zat. In ieder geval tussen 25 december en 21 januari antwoordde ik instinctief en met droge ogen, terwijl hij nietsvermoedend de data opschreef. 

Een van de mooiste potjes van het jaar, de klassieke strijd om Mokum, wilde ik natuurlijk voor geen goud missen. Daar kon zelfs een mooie reisbestemming geen speld tussen krijgen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >