Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hmm, transfersoap... Complicaties rond overgang Younes

Er gaat geen transferwindow voorbij zonder ouderwetse cliffhanger. En welnu, we hebben er eentje zo’n 30 uur voor het verstrijken van de deadline. Het is plots maar de vraag of Amin Younes deze winterstop nog de overstap maakt naar Napoli.

30 januari 2018 - 16:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesa728c96208dbbf3f2789f19e60fbd97b_normal
Het is plotseling afwachten geblazen rondom Younes. © Ajax Images

Alles leek in kannen en kruiken en het wachten was slechts nog op de aankondiging van de transfer, maar daar is het wachten drie dagen later nog steeds op. Er hebben zich wat complicaties voorgedaan.

Wat voor complicaties dat precies zijn, valt lastig te zeggen. Feit is dat diverse Italiaanse bronnen melding maken van vertraging van de komst van Younes. Het wordt dan geen winterse, maar een zomerse transfer.

Ajax bevestigt tegenover Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, dat er zich inderdaad wat complicaties voordoen. Als we het goed begrijpen, was Younes dit weekeinde in Napels en mogelijkerwijs is hij zelfs al gekeurd, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet.

Younes zou Napels inmiddels onverrichter zake hebben verlaten. We lezen ook wat vage claims over perikelen binnen de familie Younes. Wat voor gevolgen dit allemaal heeft voor zijn directe toekomst? Moeilijk, moeilijk. Het hele situatie is zich nog aan het ontwikkelen, daarom is het een beetje vaag.

Het zou wat zijn als Younes het seizoen toch afmaakt bij Ajax, zeker als we terugdenken aan de uitspraak van Erik ten Hag. De trainer deed geen moeite om de buitenspeler te overtuigen om in Amsterdam te blijven. “Het heeft geen zin om een gedemotiveerde speler te willen houden,” aldus Ten Hag.

Younes en diens entourage hebben altijd aangegeven dat het niet doorgaan van een transfer geen enkele belemmering vormde voor zijn motivatie. Wie weet krijgen we hiervan nog bewijs ook, we wachten het af.

Als Younes inderdaad nog een halfjaartje blijft, slinkt de kans aanzienlijk dat Ajax nog zijn best gaat doen om een buitenspeler te halen. Die zoektocht was tot dusver ook maar weinig vruchtbaar...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >