Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Heen en weer slepen met David Neres

Na een weekje Portugal traint Ajax inmiddels weer op eigen bodem. En dat is even omschakelen, want het was vanmorgen echt waterkoud op sportpark De Toekomst.

16 januari 2018 - 11:53
UsershyraDesktopajax_dataimages8d3eb63fa962637aa205e2989ebcc103_normal

Terwijl de spelers warmlopen, zoekt de vaderlandse media een plekje uit de wind. De pers is welkom vandaag, dus fototoestellen klikken en camera’s zoemen. Erik ten Hag zet samen met zijn staf de oefeningen uit. Richard Witschge is nog altijd van de partij.

Maximilian Wöber meldt zich een minuut of tien later dan de rest op het veld. Hij traint niet mee met de groep, maar doet onder begeleiding loop- en strekoefeningen een veldje verderop. Zou de Oostenrijker op tijd fit zijn voor Feyenoord-thuis?

Tijdens een grote partijvorm laat Ten Hag zich ondertussen flink gelden. Regelmatig legt de nieuwe coach het spel stil om uit te leggen van hij van zijn spelers verwacht en hoe ze in bepaalde situaties moeten staan. Dat gaat vaak met korte en spichtige armgebaren.

Als het spel weer verder mag, dan gaan de combinaties ook in vlugge vaart. Mateo Cassierra laat zich gelden met twee prima treffers, maar dan legt Ten Hag het spel wederom stil en schuift hij weer met spelers, zodat ze positioneel juist staan.

Ten Hag pakt Neres eens bij zijn arm en sleept hem een paar stappen naar links. En dan weer naar rechts.

Ook David Neres, herkenbaar aan een soort warme smurfenmuts, moet eraan geloven. De trainer pakt hem bij zijn arm en sleept hem een paar stappen naar links. En dan weer naar rechts. Stapje hier, stapje daar, beetje trekken aan de mouw.

Neres laat het zich allemaal aanleunen, maar het ziet er voor omstanders tamelijk koddig uit. Van een afstand lijkt de Braziliaan ietwat verwonderd te kijken. Zou hij snappen wat zijn coach wil?

Zijn medespelers bekijken het tafereeltje en staan stil met de mouwtjes over de koude handen getrokken. De uitleg is even niet voor hun bedoeld, maar de Ajacieden moeten toch echt even geduldig wachten tot Ten Hag klaar is met Neres.

Daar sta je dan. En het is al zo fris! Gelukkig laat de coach de bal weer snel rollen. Na een paar keer overspelen ligt het spel echter alweer stil en krijgt Siem de Jong een persoonlijk onderhoud.

In bepaalde situaties moet de middenvelder een loopactie in de diepte maken, zo maken we langs de kant op uit Ten Hags armgebaren. De Jong trekt dan spelers mee, waardoor Neres beter aanspeelbaar wordt.

De Jong doet vervolgens keurig wat zijn trainer vraagt en dus kan de bal regelmatig richting de muts van Neres. En dat is interessant, want de aanvaller gaat continu het duel aan met aanwinst Nico Tagliafico. De Argentijn heeft zijn handen vol aan de vleugelspits, maar wint uiteindelijk op punten.

Dijks puntert de bal dan maar loeihard op de kruising boven Onana

Het slotakkoord is voor Mitchell Dijks. Hij loopt zich vast, krijgt de bal toch mee in de kluts en puntert de bal dan maar loeihard op de kruising boven Andre Onana. De linksback loopt met een glimlach terug naar zijn positie. Waar zou zijn toekomst liggen?

De rest van de week traint Ajax besloten en kan Ten Hag gericht en zonder pottenkijkers met zijn ploeg toewerken naar de klassieker. Zaterdag gaan de poorten nog wel open, zodat supporters hun ploeg nog een laatste hart onder de riem kunnen steken richting zondag.

Het worden spannende dagen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >