Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Goh, FC Utrecht vervangt toendra daags na Ajax-thuis...

We hebben voor het tikken van dit artikel heus niet eerst een eierdop op ons hoofd gezet, maar een beetje bijzonder is het wel. FC Utrecht is daags na de thuiswedstrijd tegen Ajax (0-0) druk bezig om de toendra te vervangen waarop werd gevoetbald.

29 januari 2018 - 10:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesce61da11a3cd209092db47216c2c3ecd_normal
De 'grasmat' was van grote invloed tijdens Utrecht - Ajax. © Pro Shots

De grasmat in de Galgenwaard werd half december verpest, omdat er ondanks flink wat sneeuwval alles aan werd gedaan om de thuiswedstrijd tegen Feyenoord doorgang te laten vinden. Prima, alleen ging de mat er ouderwets van naar de klote.

Je zou denken dat een week of drie tijd genoeg is om in te schatten dat het ‘m niet wordt met dit veld en je in de winterstop een nieuwe mat kunt laten aanrukken – dat gebeurt in de Johan Cruijff Arena ook wel eens – maar er is gewacht tot na een week met drie thuisduels.

Nee, de slechte grasmat is geen excuus voor het puntenverlies van Ajax. De ploeg van Erik ten Hag had maar beter moeten voetballen en misschien een wisseltje kunnen toepassen om iets te forceren, maar een beetje bijzonder is de gang van zaken wel.

Er viel geen bal normaal over te spelen omdat die alle kanten op stuiterde en wie onder druk van een tegenstander tot een normale aanname probeerde te komen, kon direct in de achteruit, maar verder was de ondergrond niet van invloed op het veldspel.

Dat verzinnen we trouwens niet, dat is echt zo. Het is in die zin best opvallend dat ook Willem van Hanegem zijn ongenoegen uitspreekt over de mat waarop Utrecht aantrad tegen zowel Feyenoord als Ajax. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden van ‘neutrale’ analytici te vinden.

Het is niet de eerste keer dat een tegenstander Ajax een extra handicap bezorgt door middel van de ondergrond. Zo ontstond er eerder dit seizoen een hele discussie over het wel of niet sproeien van kunstgras en toen ADO Den Haag nog echt gras had liggen, was het eens zo lang dat het kietelde onder de oksels van Frank de Boer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >