Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gehavend Jong Ajax lijdt minimale nederlaag bij koploper Fortuna Sittard

Voorafgaand aan de wedstrijd Fortuna Sittard – Jong Ajax werd er door verschillende partijen over ‘competitievervalsing’ gesproken. Jong Ajax moest namelijk elf spelers missen vrijdag, waar Erik ten Hag deze meenam naar Portugal. De vervangers deden het zeker niet slecht, maar gingen toch ten onder: 2-1.

13 januari 2018 - 11:41
UsershyraDesktopajax_dataimagesc2dae222b3ebaa7411341dd172f36d9b_normal
Met opgeheven hoofd ten onder. © Pro Shots

Zoals gezegd: het was puzzelen voor Michael Reiziger. Hij kon niet beschikken over Norbert Alblas, Luis Orejuela, Leon Bergsma, Mitchel Bakker, Carel Eiting, Noussair Mazraoui, Jurgen Ekkelenkamp, Mateo Cassierra, Dennis Johnsen, Noa Lang en Kaj Sierhuis. Toch wist hij een fatsoenlijke basiself op de been te brengen.

Jong Ajax zou gezien de stand op de ranglijst mee kunnen met het niveau van Fortuna, maar wist niet goed waar het stond door de gehavende selectie. Toen het balletje eenmaal rondging, nam dit ook wat van de druk weg. De Ajacieden bleken prima mee te kunnen met de koploper uit Sittard. Zian Flemming kreeg na een paar minuten zelfs een enorme kans, maar zijn schot strandde tussen een aantal verdedigers.

Wellicht dat het goede gevoel bij de Amsterdammers scherpte wegnam. Een paar minuten later stond Fortuna namelijk al met 2-0 voor. Eerst schoot Dianessy de rebound van een vrije trap beheerst achter Van Bladeren; even later maakte hij ook zijn tweede.

Bang dat de score verder zou oplopen speelde Ajax vanaf dan veiliger voetbal. Verdedigend gezien werkte dit: het kreeg minder kansen te verwerken. Maar ook aanvallend gezien viel er minder actie te noteren.

In de tweede helft kopte Dani de Wit uit het niets de 2-1 binnen. Zijn inzet werd nog gekraakt door een verdediger en rolde onder de doelman door. Vanaf dat moment geloofde Ajax weer in een resultaat en begon het zijn eigen spel te spelen.

Zian Flemming had dit goede gevoel gestalte kunnen geven. Tot tweemaal toe was de spits ongelooflijk dichtbij een treffer. Zijn eerste schot ging rakelings voorlangs, maar werd bijna alsnog binnengetikt door Dani de Wit; even later was zijn kopbal niet van voldoende kwaliteit.

Het mocht niet baten. Gescoord werd er niet meer. Fortuna sleepte, met toekomstig Ajacied Perr Schuurs als kopstuk, de tweede periodetitel van het seizoen binnen. Jong Ajax staat inmiddels vijf punten achter op de ploeg uit Sittard en vier op NEC. Overigens heeft NEC nog een wedstrijd tegoed.

Michael Reiziger wilde na afloop niets weten van zijn gehavende spelersgroep als excuus voor de verliespartij. “Dat ik niet de beschikking had over een aantal jongens die normaal in de basis staan wil ik niet als excuus voor de nederlaag aandragen. Bijna iedereen had al regelmatig minuten in Jong Ajax gespeeld. Bovendien speelden we gewoon tegen de nummer één."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >