Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie heeft na saaie pot geen idee van strijdplan Feyenoord

We gaan even terug naar de rust van de klassieker. Feyenoord ontving toen nog best wat complimenten voor zijn strijdplan en de uitvoering hiervan. De complimenten kwamen alleen niet van Frenkie de Jong, want hij had geen idee wat de Rotterdammers van plan waren.

22 januari 2018 - 15:52
UsershyraDesktopajax_dataimagescce4864ae542af3f68b2376570efa7fa_normal
Er valt voor Frenkie tijdens de klassieker weinig eer te behalen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het was tijdens de eerste helft van de klassieker alsof je naar Ajax - PSV zat te kijken. De lampenclub kiest er wel vaker voor om in te zakken, zeker in Amsterdam. Feyenoord wil over het algemeen nog wel voetballen, totdat het op een gegeven moment moet afhaken.

Daar was dit keer geen sprake van, merkte ook De Jong. “Misschien loerde Feyenoord op de counter, ik weet niet wat hun strijdplan was. Het heeft niet top uitgepakt,” aldus Frenkie tegenover Ajax Life.

“Ik denk dat ze wilden inzakken om er snel uit te komen zodra ze de bal veroverden. Dat leverde een grote kans op, met die kopbal van Berghuis die goed door Onana werd gepakt. Verder domineerden wij, ook al speelden we niet heel goed. Een goede fase kort na rust en toen was het beslist, zeker na die rode kaart.”

Net als veel Ajacieden op de tribune vond Frenkie het eigenlijk maar een wat tamme klassieker. “Het kwam in de eerste helft neer op openingen zoeken, want dan staat de tegenstander nog goed. Daarna hebben ze zoveel gelopen dat je kunt toeslaan, ook tegen Feyenoord. Dat leverde direct twee goals op.”

“We hadden eigenlijk moeten doordrukken, ook voor het publiek. Op de een of andere manier zat dat er niet in. Ik kan er wel inkomen dat het publiek ontevreden naar huis gaat omdat het geen 4-0 wordt. Het laatste kwartier was het een beetje aftellen, al was dat rondootje best leuk, haha. Iets meer risico nemen kan best, maar je wilt ook niet dat het 2-1 wordt.”

De centrale verdediger durfde wel risico’s te nemen toen hij voor de verandering een keer werd opgejaagd. Een simpel balletje terug op Onana had Frenkie flink wat moeite kunnen besparen, maar hij rende liever een paar keer heen en weer voordat hij de bal naar voren kon passen.

“Of ik Onana expres oversla? Nee hoor, maar ik sta al zo ver naar achteren… Als ik de bal dan terugspeel, eindig ik straks als keeper. Ik probeer altijd vooruit te voetballen. Wat ik zeg, ik weet het niet, ik doe het niet bewust, maar op een of andere manier gaat het zo.”

Misschien had Frenkie er wel eventjes genoeg van dat hij achterin een beetje niets stond te doen en zag hij zijn kans schoon. “Het kwam er op neer dat ik niet naar voren hoefde, dus voor mij was het een wat saaie wedstrijd. Feyenoord zakt in en blijft staan, maar dan nog moet ik zelf ook meer brengen. Ik had 103 balcontacten en dat is op zich best veel, alleen kun je toch minder doen als je achterin staat.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >