Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Erbarmelijke grasmat in Utrecht ook thema bij Ajacieden

In aanloop naar FC Utrecht - Ajax is de grasmat in Stadion Galgenwaard een thema. De mat werd kort geleden door aanvoerders nog beoordeeld als uitstekend. Die kwalificatie kan na de hevige sneeuwval voor de winterstop overboord.

26 januari 2018 - 13:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesa30e12c2248456914a26e357a82f6657_normal
Ja, kijk, hier word je als speler dus niet echt heel vrolijk van... © Pro Shots

Door Floris Roos en Kevin Van Nunen

Tijdens het midweekse duel tussen FC Utrecht en Feyenoord viel vooral op dat het speelveld in de Domstad zijn groene kleur is verloren. De mat leek wel een toendra en de bal stuiterde in beide zestienmetergebieden alle kanten op.

Ajax’ aanvoerder Joël Veltman beaamt dat er binnen de selectie van Ajax over wordt gesproken. “Zeker na de winterstop weet je dat je soms op slechte velden komt te spelen. Ook wij zien en horen allemaal dat het veld niet best is. Daar hebben we het onderling heus wel over, zo van: heb je dat veld gezien?

Veltman wil de erbarmelijke staat van het veld vooraf echter niet als excuus gebruiken. “Kijk, FC Utrecht heeft er ook hinder van. Als voetballende ploeg hebben wij daar last van, maar we hebben met Klaas Jan ook een spits die af en toe een lange bal prima kan handelen. Het is uiteindelijk voor beide ploegen een probleem.”

Erik ten Hag liet bij de persconferentie weten dat hij de veldomstandigheden in Utrecht heeft meegenomen in de training. “Nee, we zijn niet op een slechter veld gaan trainen,” grapte de coach om vervolgens serieus op de zaken in te gaan. “Je moet je aanpassen aan de omstandigheden. Je moet het nadeel in je voordeel benutten. Hoe? Dat zien jullie zondag wel,” hield hij de kaarten tegen de borst.

Toch bleef de vraag hangen of het Ajaxspel gespeeld kan worden op zo’n veld. “Vloeiend positiespel in de kleine ruimte kan op zo’n veld niet zoals we dat graag willen,” stelt Ten Hag. “Door het hobbelige veld gaat de snelheid eruit. Daar moet je rekening mee houden. We nemen de veldomstandigheden mee, maar proberen toch zoveel mogelijk bij onszelf te blijven. Het beste team zal zich ook het beste aanpassen aan de omstandigheden.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >