Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Een intenser Ajax is wat Ten Hag graag wil zien

Als er onder Marcel Keizer iets opviel bij Ajax, dan is het wel de wisselvalligheid. Het lukte amper om eens negentig minuten een wedstrijd fijn onder controle te hebben. Hoewel Ajax fysiek sterk genoeg is, constateert Erik ten Hag ‘lucht naar boven’.

19 januari 2018 - 14:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesf070159e18c35df107e08bd5767f7eab_normal
Ten Hag is van plan om meer dynamiek in Ajax te stoppen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Met Keizer langs de zijlijn moest er ‘iets’ gebeuren voordat een wedstrijd ontbrandde. Een wissel, een tegenslag, wat dan ook. En werd er in de eerste 45 minuten een keertje goed gevoetbald, dan viel het na rust wel weer tegen.

Heeft dat met fysieke kracht te maken? Het gaat veel te ver om te stellen dat de selectie niet fit genoeg is, het is wel realistisch om op te merken dat de groep nog fitter gemaakt kan worden.

Dat maken we althans op uit de woorden van Ten Hag in aanloop naar de klassieker. “Ik denk wel dat Ajax op dit moment fysiek sterk genoeg is, maar tegelijkertijd heb ik in twee weken gezien: er is lucht naar boven. Het plafond kan vele malen hoger.”

De trainer bedoelt dus dat zijn speler nog fitter kunnen worden? “Zeker, uiteindelijk heeft het te maken met intensiteit. Die zal omhoog moeten, meer dynamiek,” verduidelijkt Ten Hag.

Bij Utrecht stuitte zijn manier van werken – lange sessies, soms wel trainingen die langer dan twee uur duren – eerst op de nodige weerstand voordat dit werd omarmd. De vraag is hoe dit de komende tijd bij Ajax zal gaan.

Ten Hag houdt het in de gaten. “Ik zal het moeten ervaren. Non-verbale communicatie speelt daarbij een rol, maar ik weet uit ervaring dat mijn werkwijze succesvol is. Spelers hebben scholing nodig. En om spelers inzichten te geven, heb je tijd nodig. Veel tijd.”

“Ook fysiek sterker worden, kost tijd. Die tijd moeten de spelers er ook zelf insteken. Deze spelers hebben ambities. De meesten willen niet alleen kampioen worden met Ajax, maar ook in grote competities spelen. Om daar te komen, moet je tijd en energie investeren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >