Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FC Utrecht - Ajax

Utrecht is een angstgegner voor Ajax. Dat is bekend. Nu Erik ten Hag, het tactisch meesterbrein van de Domstedelingen, naar de hoofdstad is verhuisd, hoopt heel Ajax op een makkelijke dag. Omdat dat nog allerminst zeker is, hier drie dingen die je moet weten over FC Utrecht - Ajax.

27 januari 2018 - 14:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesac54e04ec07ae79f0ba571d178fa345f_normal
Destijds trainer en speler daar, nu trainer en doelwit hier. © Pro Shots

Stilte voor Ten Hag
Zoals verwacht vonden de supporters van Utrecht het niet erg plezant dat Ten Hag zonder hevig tegen te stribbelen de overstap naar Amsterdam maakte. En wat doen boze voetbalsupporters als een ex-werknemer op bezoek komt? Juist. Fluiten.

Afgevaardigden van de supportersvereniging van FC Utrecht roepen de fans echter op om stil te blijven voor de afgezwaaide oefenmeester. “Jean-Paul de Jong is nu, EtH is verleden tijd. Ik hoop dat de supporters van FC Utrecht Jean-Paul zondag 90 minuten lang toejuichen en geen energie steken in fluitconcerten voor Erik ten Hag. Dat is een veel sterker signaal.”

Het onderwerp van gesprek trekt zich zelf niet veel aan van zijn ontvangst zondag. “Het is een geweldig publiek en mede daardoor waren we thuis sterk.”

De toendra van Utrecht
Na de midweekse inhaalwedstrijd tegen Feyenoord ging het in Utrecht veelal over de grasmat. Of wat daar van over is. Waarom het veld zo slecht bespeelbaar is, heeft verschillende redenen vertelt Paulo Steverink, directeur operaties van FC Utrecht tegen het AD.

“In oktober en november heeft het veel geregend, dus het veld was al minder. Die sneeuw in december was de nekslag. Daarnaast is er nog een paar keer door de A-selectie in het stadion getraind, omdat de velden op ons trainingscomplex Zoudenbalch onbespeelbaar waren. Ook niet goed voor het veld.”

Ten Hag is op de hoogte en heeft er mee te dealen. “We moeten zorgen dat dit nadeel een voordeel wordt voor ons. Hoe dat kan? Dat zien jullie zondag wel.”

Fritz Korbach achterna
Het is bekend en we hebben de foto’s nog: in de eerste seizoenshelft won FC Utrecht, onder Ten Hag, nog in de Arena. Door deze overwinning en zijn keuze om in te gaan op de avances van Ajax ligt er een mooie mijlpaal in het verschiet. Het AD weet namelijk te melden dat de enige trainer die een affiche in een seizoen eenmaal met de ene ploeg en eenmaal met het andere team won, Fritz Korbach was in 1993/94 (FC Volendam - SC Cambuur).

Makkelijk wordt het echter niet. Ajax verloor sinds het begin van het seizoen 2010/11 liefst 28 punten tegen FC Utrecht, ten minste zeven meer dan tegen elk ander team.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >