Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Feyenoord

Een nieuw jaar; een nieuwe trainer. Hoewel Ajax met een goed gevoel toewerkt naar een inhaalrace, is de situatie erg fragiel. Wanneer de Amsterdammers zondag puntverlies oplopen, wordt het erg lastig om PSV nog te achterhalen. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Ajax - Feyenoord.

20 januari 2018 - 13:46
UsershyraDesktopajax_dataimages0cf5e3d96f02400901f788075c62954b_normal
Zondag helaas geen Dolberg om van te profiteren. © Pro Shots

Opties op links
Ajax eindigde het jaar met een volle ziekenboeg. Vooral achterin vielen er veel slachtoffers te betreuren. Door blessures van Daley Sinkgraven, Max Wöber en Nick Viergever, werd Mitchell Dijks maar weer eens opgetrommeld en stond Frenkie de Jong in het centrum van de verdediging.

Een aantal weken later zijn noodgrepen niet meer nodig. Ajax kocht de Argentijnse back Nicolás Tagliafico van Independiente en zag Wöber tijdens het trainingskamp in Portugal zijn rentree maken. Of eerstgenoemde zondag direct in de basis start wil Ten Hag niet verklappen, wel geeft hij de Argentijn na dat hij zich snel heeft aangepast.

In de selectie is door deze twee linkspoten overigens geen plaats voor Dijks. De verdediger mag deze transferperiode nog vertrekken.

Unicum Ten Hag; Schöne kan record verbeteren
Erik ten Hag wordt zondag de eerste trainer ooit die debuteert in een klassieker. De ex-speler van onder meer FC Twente kan meteen een mooie prestatie neerzetten: de laatste keer dat Ajax beide competitieduels met Feyenoord winnen afsloot, was in het seizoen 2013/2014. Dat zal moeten gebeuren zonder Kasper Dolberg die eerder dit seizoen als invaller twee keer scoorde tegen Feyenoord. De Deen is geblesseerd.

Overigens heeft Ajax al sinds 2005 niet meer in eigen huis verloren van de Rotterdamse concurrenten. Dat was elf wedstrijden geleden, het record staat op dertien.

Wie een soortgelijk record kan aanscherpen is Lasse Schöne. De Deense talisman speelde negen wedstrijden tegen Feyenoord waarin hij nooit verloor. Voor het tijdperk-Schöne stond het record op acht. De houders waren toen John Heitinga, Toby Alderweireld, Gregory van der Wiel en Jari Litmanen.

Ajax sterk na jaarwisseling
Sinds de eeuwwisseling verloor Ajax geen enkele keer de eerste competitiewedstrijd in een nieuw jaar. In 1999 ging het voor het laatst mis: tegen FC Twente. Waar destijds overigens Erik ten Hag onder contract stond.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >