Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dankerlui per direct ‘een superkruik’

Ajax en Willem II hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Damil Dankerlui naar de Tilburgse club. De verdediger stond nog tot en met 30 juni 2018 onder contract bij Ajax.

09 januari 2018 - 14:00
UsershyraDesktopajax_dataimages212d4adb76d4b87eef21d6a86cd39c9b_normal
Geboren Amsterdammer Dankerlui in actie tegen Telstar. © Ajax Images

De overgang van de linksback is geen verrassing, want her en der ging al rond dat hij naar de Tricolores zou vertrekken en de ploeg ging ook zonder hem naar Portugal. Hij mag zichzelf nu een superkruik noemen, een bijnaam voor een Willem II-speler. In Tilburg krijgt hij rugnummer 34, als eerbetoon aan Abdelhak Nouri.

Het is voor Dankerlui een mooie kans om de nodige eredivisie-ervaring op de doen. De jongeling zat voor Ajax een aantal keer op de bank, maar een debuut in de nationale competitie kwam er niet.

Hoewel Ajax vrij lang schreeuwde om een goede linksback, zag de club het kennelijk onvoldoende zitten in Dankerlui. De kans op een doorbraak bij Ajax is met de komst van Nico Tagliafico al helemaal klein geworden.

Dankerlui speelde sinds 2011 in de jeugdopleiding van Ajax. De verdediger en geboren Amsterdammer maakte op 21 oktober 2013 zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League-wedstrijd VVV-Venlo – Jong Ajax. De Ajacieden verloren dat duel met 5-1.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >