Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Chagrijnige Frenkie: 'Zeven punten is gewoon een gat'

FC Utrecht - Ajax was een wedstrijd vol strijd, maar zonder hoogwaardig voetbal. Dat was op de toendra in de Galgenwaard ook amper mogelijk. Voetbaldier Frenkie de Jong ging na de 0-0 dan ook chagrijnig naar huis.

28 januari 2018 - 20:09
UsershyraDesktopajax_dataimages52338943b5dada3c14dbf0bdd619084c_normal
De Jong werd maar weinig ruimte gegund om op te komen. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Hij wilde het veld niet de schuld geven, maar kon er ook niet  onderuit het toch even te noemen in zijn eerste analyse. De bal controleren ging in deze zandbak minder gemakkelijk. En dus ging het tempo automatisch omlaag, kon Utrecht Ajax gemakkelijker vastzetten en wisten de Amsterdammers minder kansen te creëren dan we gewend zijn. “Maar slecht veld of niet, van Utrecht moeten we winnen,” concludeerde De Jong uiteindelijk tegenover Ajax Life.

Dat zeg je wel, maar jullie winnen de laatste jaren vaker niet dan wel.
“Dat klopt. We hebben het thuis vaak lastig, hier in Utrecht nog meer. Maar we hebben meer kwaliteit dan Utrecht, dus moeten we winnen. Dat is niet gelukt, omdat we onder ons niveau speelden. Ik had het ook lastig, werd goed vastgezet. Alleen in het laatste kwartier kreeg ik wat meer vrijheid. Als je op het middenveld staat, kun je met het vastzetten iets beter omgaan.”

Maar je staat in de verdediging...
“Ja. Dan is het moeilijk om vrij te lopen, zonder uit positie te geraken.”

Is het lastig om als voetbaldier dan gedisciplineerd te blijven?
“Op een gegeven moment had ik wel iets van: laat me maar naar voren gaan. Die drang heb ik altijd wel, maar dat kon dus niet. We stonden verdedigend wel goed, hebben zelf misschien weinig kansen gekregen, maar ook weinig weggegeven.”

Ben je dan niet jaloers op Matthijs, die wel vrij werd gelaten? Hij kon een paar keer opkomen.
“Op Matthijs niet, eerder op de middenvelders.”

Op het middenveld was het een zware wedstrijd. In de slotfase werd het veld groot.
“Dat klopt. Het was een zwaar veld door dat vele zand. Maar voor mij viel het wel mee. Ik ben gewend om meer te rennen dan ik vandaag deed.”

Het gat met PSV is nu zeven punten. Wat zegt dat jou?
“We kunnen doen alsof we zeven punten heel snel inhalen, maar het is gewoon een gat. Maar ik acht ons nog niet kansloos. Dat heeft het verleden ook wel uitgewezen. Maar ik sta liever in deze fase tien punten voor.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >