Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bandé, Labyad of een verrassing moet Younes opvolgen

Het vertrek van Amin Younes zadelt Ajax toch wel met een probleempje op. Er is een tekort aan buitenspelers, linksvoors in het bijzonder. En dus moet er actie worden ondernomen. Het lijkt er niet direct op dat iedereen het met elkaar eens is.

25 januari 2018 - 10:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesb8be450924e772e7778feeaab2fb172f_normal
Misschien wordt Bandé al een halfjaartje eerder speler van Ajax. © Pro Shots

We hebben nog geluk dat Justin Kluivert het aardig doet terwijl Younes herstelde van een mysterieuze knieblessure en zijn transfer naar Napoli in orde probeerde te maken, maar met alleen Kluivert als serieuze optie op links ga je vast geen kampioen worden.

Het is dan ook geen verrassing dat Ajax om zich heen kijkt. Er zijn simpel gezegd drie manieren om een snelle opvolging van Younes te regelen: Hassane Bandé direct naar Amsterdam halen, Zakaria Labayad kopen of het lijstje verder afwerken.

Het lijkt er dus alleen op dat niet iedereen het met elkaar eens is. Dat geldt al intern – Marc Overmars wil Bandé halen, Erik ten Hag ziet liever Labyad komen – maar ook ‘uittern’, om Piet Velthuizen nog maar eens aan te halen.

KV Mechelen zet de strijd tegen degradatie het liefst voort met Bandé, FC Utrecht vraagt de hoofdprijs voor een winters vertrek van Labyad en wie komt er anders in beeld? Het ziet ernaar uit dat de transfersom van ruim 8 miljoen euro voor Bandé verhogen de eerste zet is van Ajax, want dat meldt Voetbal International.

Als dit succesvol blijkt, legt Ajax al met al 9 miljoen euro neer voor de negentienjarige Bandé. De man uit Burkina Faso is pas net twee jaartjes profvoetballer, kan hij Ajax aan de zo vurig gewenste landstitel helpen? Of worden de miljoen van Younes aangewend om Labyad los te weken? Wie zou er nog meer op het verlanglijstje staan?

Vragen, vragen, vragen. Antwoorden moeten binnen een week volgen. Dan sluit de transfermarkt namelijk weer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >