Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxspelers op maandag wellicht vaker bos in gestuurd

Wat Feyenoord tijdens de klassieker niet lukte, kreeg Erik ten Hag maandag wel voor elkaar. De Ajacieden werden het bos ingestuurd. De selectie herstelde in het Amsterdamse bos van de inspanningen die tijdens de klassieker werden geleverd.

23 januari 2018 - 10:16
UsershyraDesktopajax_dataimages133544f23e558f07afda884661ef3da1_normal
Je kon maandag zomaar Ajacieden spotten in het bos. © Ajax Images

Over het algemeen is het vaste prik om uit te lopen op De Toekomst. Beetje pielen met een bal, beetje oefeningen doen in de gym en wie weet even je neus naar buiten steken om te kijken wat de reserves aan het doen zijn.

Onder de nieuwe trainer Erik ten Hag kan het programma daags na de wedstrijd wel eens een stukkie variabeler gaan worden. “Iedere keer dezelfde setting brengt spelers in een sleur,” verklaart hij tegenover Ajax TV als reden voor het uitstapje naar het bos.

“De mens is geboren om zich aan te passen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe prikkels en willen die de spelers aanbieden. Het gaat erom te herstellen, van de inspanning van zondag, zowel mentaal als fysiek. Dat hebben we zo goed ingevuld.”

Hoewel er met 2-0 werd gewonnen van de rivaal, was er van een uitgelaten stemming geen sprake. Dat is wellicht een verschil met FC Utrecht na de wedstrijd van het jaar in de Domstad, maar Ten Hag vindt het wel prima zo.

“We hebben gewonnen en een stap in de juiste richting gezet, maar ik vind het goed dat de sfeer niet te uitgelaten is. We winnen van de rivaal uit Rotterdam en maken dus een prima start, maar er zijn ook verbeterpunten. Dat beseffen we allemaal en we moeten keihard werken om het spel te verbeteren.”

De selectie heeft nu een volle week de tijd om zich voor te bereiden op een wedstrijd tegen een iets minder grote rivaal, namelijk FC Utrecht. Utrecht neemt het midweeks nog op tegen Feyenoord. Vorig seizoen wist Ajax voor het eerst sinds 2009 weer eens te winnen (0-1) in Stadion Galgenwaard.

Winst is zondag eigenlijk ook de enige optie om in de titelrace te blijven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >