Nieuws

Ajax Vrouwen wint ruim van Alkmaar en blijft op titelkoers

Ze moesten een weekje langer wachten dan de mannen, maar inmiddels hebben ook de dames van Ajax de winterstop achter zich gelaten. In de eerste wedstrijd van 2018 wist de ploeg van trainer Benno Nihom overtuigend te winnen van VV Alkmaar, de wedstrijd eindigde in 3-0.

27 januari 2018 - 09:53
UsershyraDesktopajax_dataimages192d80ec46d0fbd44a11d23b221e2c5b_normal
De titel prolongeren. Het kan nog altijd. © Sjoerd Tullenaar

Van spanning was geen sprake in deze Noord-Hollandse derby. De Amsterdammers hadden veel balbezit en gaven de tegenstanders weinig ademruimte als de bal verspeeld werd. Binnen twintig minuten leverde dat de thuisploeg een voorsprong op. Kelly Zeeman werd de diepte in gestuurd en schoof het leder langs de doelvrouw van VV Alkmaar.

Heel veel kansen kende de wedstrijd overigens niet. De bezoekende ploeg leek zich bewust van het kwaliteitsverschil en wachtte op een spaarzame uitval. Zodoende was er voor Ajax Vrouwen weinig ruimte om de bal rond te laten gaan in de doelmond.

Pas halverwege de tweede helft werd het verzet gebroken. Marjolijn van den Bighelaar omspeelde de mandekking en gaf een afgemeten voorzet op Linda Bakker, die met de hak binnen wist te werken. De aangever bij de 2-0, van den Bighelaar, verscheen ook nog op het scorebord. In de slotfase wist zij rustig af te werken.

Door de eerste overwinning van 2018 blijft Ajax op koers voor de titel, al staat het niet bovenaan. Dit omdat naaste concurrent FC Twente een wedstrijd meer gespeeld heeft. Bij een gelijk aantal gespeelde wedstrijden kan Ajax de koppositie grijpen.