Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax op plek 46 in top 100 ‘rijkste clubs ter wereld’

Dat het Ajax financieel goed voor de wind gaat, dat is nagenoeg iedereen wel bekend. De club is zelfs opgenomen op een lijst van clubs met de grootste financiële armslag ter wereld.

04 januari 2018 - 10:47
UsershyraDesktopajax_dataimages3f72254be8d6367b48308aac9525ca27_normal
Ajax heeft de zaken financieel, maar dat wisten we al, goed op orde. © SmitShots

Grote kans dat je niet eerder hoorde over de Soccerex Football Finance 100. Het is een lijst waarin de beste clubs ter wereld zijn gerangschikt op basis van de selectie, geld op de bank, vaste activa, schulden en investeringen, zo weet Quote.

Het zal weinig mensen verbazen dat het Manchester City van de steenrijke sjeik bovenaan het lijstje prijkt. De selectie van de Engelse koploper wordt gewaardeerd op een waarde van, schrik niet, 637 miljoen euro. Dan tellen we de waarde van onder andere het Etihad Stadion (534 miljoen euro) niet eens mee.

Op plek twee staat Paris Saint-Germain. Ook allemaal weinig verrassend. Voor ons is het natuurlijk veel interessanter om te zien waar en of we Europa League-finalist Ajax in het lijstje tegenkomen. De kop boven dit item verklapt het al: jazeker. Op plek 46. De transfers van onder andere Davy Klaassen en Davinson Sanchez spelen hier zeker een rol bij.

Naast Ajax is Feyenoord de enige andere Nederlandse club op de lijst. De Rotterdammers bezetten positie 80 en hebben die plek onder meer te danken aan de lucratieve deals rond Rick Karsdorp en Terence Kongolo.

Mocht je zin hebben om het hele rapport van Soccerex te lezen, dan kun je hier klikken

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >