Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax maakt komst van rechtsback Kristensen officieel

Daar is-ie dan! We hebben er weer een Deen bij in Amsterdamse dienst. Ajax rondde dinsdag de komst van Rasmus Nissen Kristensen af. Ook al kennen ze hem in Denemarken als Nissen of Rasmus NK, in Nederland staat hij liever bekend als Kristensen.

23 januari 2018 - 12:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesfd9a148cd3d59158e55ac480cdb1c0c5_normal
Rasmus staat bekend als Nissen, maar we zien Kristensen op zijn shirt. © Ajax Images

Kristensen komt over van FC Midtjylland, de huidige club van Rafael van der Vaart en op dit moment koploper van de Deense competitie. De twintigjarige rechtsachter staat te boek als een back met grote aanvallende intenties.

De jeugdinternational tekent een contract voor 4,5 jaar en 4,5 is in miljoenen euro’s ook ongeveer de transfersom die met zijn overgang is gemoeid. Ajax had al langer interesse in zijn diensten, maar Midtjylland wilde nu pas zaken doen.

En dus sloeg Ajax nu alsnog toe. De komst van Kristensen is in die zin interessant dat het een vraagteken plaatst bij de toekomst van Joël Veltman en de tevredenheid over Luis Manuel Orejuela. Als er ontwikkelingen zijn, heeft Ajax alvast een opvolger binnen.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Kristensen per direct aansluit bij de A-selectie en dan moet in eerste instantie Deyovaisio Zeefuik vrezen voor een stapje opzij.

Kristensen krijgt rugnummer 43 en daarboven staat dus de achternaam van zijn vader.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >