Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajax Kids Clubleden maken gelijkspel tegen Utrecht draaglijk

Flink chagrijnig, dat was ik na het 0-0 gelijkspel in Stadion Galgenwaard. Dat was bij het ontwaken vanmorgen nog niet over. Pas op kantoor kwam er een glimlach, bij het zien van de grote stapel enveloppen op mijn bureau.

29 januari 2018 - 14:53
UsershyraDesktopajax_dataimages78c4c14bd644f5137274b15158385b26_normal

Wat is het geval; via de Ajax Kids Club kunnen onze jonge leden twee mascotteplekken winnen voor de wedstrijd Ajax - AZ. Daar moeten ze natuurlijk wel wat voor doen: hun favoriete Ajacied tekenen en insturen.

Nou, dat hebben we geweten! Veel Ajaciedjes pakten hun mooiste kleurpotloden en -stiften erbij en zijn aan het tekenen geslagen. De eerste resultaten daarvan zag ik dus vanmorgen en dat deed het puntverlies in Utrecht ietwat vervagen.

De eerste envelop gaat open en ik trek de tekening er voorzichtig uit. Ik schiet in de lach, want het is allemaal te schattig.

Zo herken ik Lasse Schöne. De armen zijn op een wat bijzondere plek getekend, waardoor de Deen een wat holle rug krijgt en ook iets weg heeft van de klokkenluider van de Notre-Dame. Duidelijk is wel: op dit kunstwerkje heeft een Ajaxsupportertje ontzettend zijn best gedaan en Schöne is goed te herkennen. Te gek!

Schöne lijkt een klein beetje op de klokkenluider van de Notre-Dame.

Tekening twee is ook mooi en lief tegelijk. Collega's kijken inmiddels mee en openen ook enveloppen. Vooral de vrouwelijke collega's smelten bij vlagen weg bij het zien van getekende Ajacieden.

We vouwen een A4 open en zien Andre Onana in zijn groene keepersshirt. Hij staat in een doel. Daarin hangt een met dikke zwarte stift getekend net. Uiteraard. Voor het grasveld is dezelfde groene stift gebruikt als voor het shirt. Daardoor valt vooral het hoofd van de keeper op en valt het lichaam een beetje weg. Er is zo druk en nauwkeurig met groen gekleurd, dat we denken dat die kleurstift inmiddels wel zo'n beetje leeg moet zijn.

Het ene kunstwerkje is nog mooier dan de andere. Sommige supportertjes schreven ook gelijk een lange brief aan mascotte Lucky. Het is serieus genieten om door alle inzendingen heen te bladeren. Kleine artiesten in de dop en het wordt nog knap lastig om twee winnaars te kiezen... Bij het jureren houden we natuurlijk rekening met leeftijden. Iemand van 13 jaar kan immers al iets meer met kleurpotloden, dan een Ajaciedje van 6 jaar.

Hoe dan ook, dankzij de leden van de Ajax Kids Club was mijn chagrijn over FC Utrecht - Ajax eventjes helemaal weg.

Daar wil ik ze hartelijk voor bedanken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >