Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax in wachtkamer voor assistent-trainer Schreuder

Het leek een simpel een-tweetje, maar Ajax staat nog altijd in de wacht voor de handtekening van Alfred Schreuder. De beoogde rechterhand van Erik ten Hag is nog altijd niet losgeweekt bij zijn club TSG Hoffenheim.

03 januari 2018 - 12:55
UsershyraDesktopajax_dataimages054d6172274929b8a9105a6ac7287d3c_normal
Schreuder als hoofdverantwoordelijke namens FC Twente op bezoek in de Arena. © Pro Shots

In voetbalblad Der Kicker zegt technisch directeur Alexander Rosen van de Duitse club daar best interessante dingen over. “Ajax heeft hem een aantrekkelijke rol aangeboden, die veel verder gaat dan die van assistent-trainer.” Wat Rosen met dat laatste precies bedoelt wordt niet duidelijk, maar wellicht horen we dat nog.

Het is overigens niet zo dat de technisch directeur de deur voor Ajax helemaal dichtgooit, maar de club wil de eigen zaken wel eerst op orde hebben. “Een vertrek is pas bespreekbaar als we iemand op het oog hebben die het moeiteloos kan overnemen, maar dat is op het moment nog niet het geval,” is Rosen vrij helder over de situatie.

Schreuder, die eerder al als assistent-trainer werkte bij Vitesse en FC Twente, ligt contractueel nog anderhalf jaar vast in de Duitse Bundesliga. De 45-jarige Nederlander was naast assistent-coach in Enschede ook hoofdtrainer in de Grolsch Veste. In die periode werkte hij al nauw samen met Hakim Ziyech. Het blijft vooralsnog onduidelijk of die samenwerking snel een vervolg krijgt.

Julian Nagelsmann is hoofdtrainer bij TSG Hoffenheim en staat dagelijks met Schreuder op het gras. De Duitse coach snapt best dat zijn collega een overstap naar Amsterdam ziet zitten. “Alfred heeft ook verantwoordelijkheden tegenover zijn gezin. Hij heeft drie kinderen die hun vader nauwelijks zien,” stelt de coach die ook weet dat Schreuders familie op ongeveer zestig kilometer afstand van Amsterdam woont.

Los daarvan is Ajax natuurlijk een enorme uitdaging en Ten Hag is voor Schreuder geen onbekende. De twee werkten al samen bij FC Twente. In 2007-2008 was Schreuder nog actief als middenvelder in Enschede, terwijl Ten Hag opereerde als assistent-trainer onder Fred Rutten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >