Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax hengelt ook assistent-coach Schreuder binnen

Hoofdtrainer Erik ten Hag heeft zijn gewenste assistent-trainer binnen. Het is Ajax uiteindelijk gelukt om Alfred Schreuder (45) los te weken bij TSG Hoffenheim. De nieuwe rechterhand tekent een dienstverband voor 2,5 jaar.

04 januari 2018 - 11:47
UsershyraDesktopajax_dataimages6825ba7d423f1f219eb8226b127279b0_normal
Schreuder als NAC-speler in de achtervolging op Van der Vaart. © Pro Shots

Ten Hag en Schreuder worden daarmee na tien jaar met elkaar herenigd. Het duo werkte al eens samen bij FC Twente. In 2007-2008 was Schreuder nog actief als middenvelder in Enschede, terwijl Ten Hag opereerde als assistent-trainer onder Fred Rutten.

De nieuwe assistent-coach had in de Bundesliga nog een contract voor anderhalf jaar en Ajax moest nog even flink aan de bak om de overgang rond te krijgen, zodat Schreuder maandag ook direct mee kan naar het trainingskamp in Portugal.

Schreuder werkte eerder al als assistent-trainer bij Vitesse en FC Twente. De Nederlander was naast assistent-coach in Enschede ook hoofdtrainer in de Grolsch Veste. In die periode werkte hij al uitstekend samen met Hakim Ziyech, toen nog speler in Enschede. Die samenwerking krijgt nu dus een vervolg.

Als speler was Schreuder actief voor RKC Waalwijk, NAC, Feyenoord, FC Twente en Vitesse.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >