Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft met Tagliafico eindelijk een linksback te pakken

Witte rook! Nicolás Tagliafico (25) is de komende jaren de nieuwe linksback in Amsterdam. De Argentijn komt voor ruim vier miljoen euro over van Independiente en tekent een contract voor vier en een half jaar.

03 januari 2018 - 20:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesf8b2eff9987c6a61f1de7337e8fc4a1a_normal
Ajax heeft eindelijk beet in zijn zoektocht naar een linksback. © Getty Images

Independiente heeft de overgang inmiddels wereldkundig gemaakt en het is een kwestie van tijd of ook het persbericht vanuit de Arena komt naar buiten.

Met de komst van de Argentijn lijkt eindelijk een veelbesproken puzzelstukje gelegd. De linksbackpositie in Amsterdam is een waar hoofdpijndossier. Al een aantal jaar op rij lukte het Ajax maar niet om op die plek zelf een speler op te leiden of om de positie te versterken via een gerichte aankoop.

Het bewoog Peter Bosz er vorig jaar zelfs toe om te starten met het ‘project Daley Sinkgraven’. De middenvelder pakte dat aardig op, maar kampt helaas al geruime tijd met blessures.

Zodoende werden ook dit jaar weer noodverbanden gelegd en kwamen centrale verdedigers Nick Viergever of Max Wöber links achterin te spelen. Toen ook zij met kwetsuren wegvielen, werd de al afgeschreven Mitchell Dijks weer eens uit de mottenballen gevist.

Kortom, de overgang van Tagliafico, intensief gescout door Henk Veldmate, is een zeer gewenste transfer, waarmee in ieder geval één lastig dossier voorlopig gesloten kan worden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >