Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax blokkeert kaarten klassieker wegens zwarthandel

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat we moeten waarschuwen, maar het is blijkbaar nodig. Er is sprake van zwarthandel in kaarten voor Ajax - Feyenoord en dat is strafbaar. De wedstrijd is uiteraard al uitverkocht, maar er worden toch nog kaarten aangeboden.

12 januari 2018 - 07:50
UsershyraDesktopajax_dataimages55f2a170d742577aee746084f916ea21_normal
Kijk goed uit met het kopen van kaartjes op Marktplaats en dergelijke. © De Brouwer

Ajax heeft onderzoek verricht naar zwarthandel in kaartjes en heeft honderden tickets preventief geblokkeerd, waaronder bijna tweehonderd kaarten voor Ajax - Feyenoord op zondag 21 januari. Ook heeft de club kaarten van seizoenkaarthouders geblokkeerd, waarvan Ajax weet dat zij zich schuldig maken aan zwarthandel.

Er zijn bijvoorbeeld kaarten voor Ajax - Feyenoord te koop via Marktplaats, soms voor ongekende prijzen. Beetje jammer allemaal. De standaardvoorwaarden van de KNVB zijn van toepassing en die schrijven voor dat het verboden is kaarten commercieel door te verkopen.

Er zijn verschillende ticketbureaus, zoals Viagogo en Ticketswap, die kaarten hebben, maar ook deze partijen handelen illegaal. De prijs van deze kaarten ligt, net als die via Marktplaats, een stuk hoger dan de prijzen die Ajax tijdens de eigen verkoop vroeg. Daarbij is het zelfs de vraag of kopers niet worden opgelicht, dus pas op!

Daarnaast bestaat het risico dat de koper toegang tot de Johan Cruijff Arena wordt geweigerd wegens het blokkeren van zijn kaart. Dan sta je dus met je voor veel te veel geld gekochte en geblokkeerde kaartje voor een dichte poort. Dat wil je niet.

Zodra het vermoeden bestaat dat kaarten in het illegale circuit worden aangeboden, neemt Ajax gepaste maatregelen.

We zagen het vorig jaar in de Europa League ook veel te vaak: Ajaxsupporters die een kaartje kopen en dan direct en voor extreem hoge prijzen doorverkopen via Marktplaats, onder het mom dat ‘ze toch plots niet kunnen’. Deze mensen moeten even goed nadenken of ze wel een echte Ajacied zijn...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >